Jag förlorade tyvärr stort idag, både på mitt eget system, jobbets och på DD:n. Men att få se Stig H:s nya stjärnhäst slå hästar som Acclaim och Earl Tilly med sådan lätthet, och utan att ens vara i topptrim, uppväger faktiskt en aning! Stig H, som absolut inte är känd för att uttala sig i yviga gester, var märkbart tagen efter dagens prestation.

– ”Jag tror jag kör honom själv i Olympiatravet” utbrast mästertränaren spontant, och insåg nog inte vilken flod av spekulationer han därmed skapade!

Självklart kommer Adielsson sitta i sulkyn även under Olympiatravet, och jag förmodar att motståndarna darrar till en aning när det nu är klart att Nu Pagadi är direktkvalificerad.

När jag såg Nu Pagadi för första gången, och därefter gången efter, så insåg jag genast att detta är en häst utöver det vanliga.

Jovisst, exteriört är det så klart en skönhet utan dess like; en kolsvart fux (vem visste ens att det var möjligt?), där den yviga eldröda manen och svansen så klart bryter av rejält. Han liknar ju ta mig sjutton Rapidash, fast i svart version! (Ni som inte kan era barns Pokémon får väl kolla in bilden nedan…)

Travsport är definitivt ingen skönhetstävling och Nu Pagadi har så klart ingen fördel av sitt yttre när Olympiatravet ska avgöras den 17 april på Åby. Men jag tror att mina tummar kanske kommer att hållas lite extra för denna ovanliga häst.

Vi vet ju alla att det minst viktiga hos en bra travare är dess utseende eller färg, så det är knappast utan förvåning man kan notera att så gott som alla travhästar, med väldigt få undantag, är vanliga ”brunisar”.

(”Brunis” är för övrigt mitt eget begrepp på en hästs yttre, d.v.s en brun häst som har vaga, eller inga, kännetecken i form av stjärn, bläs eller strumpa.)

Världens bästa häst just nu, Torvald Palema, ser t.ex så pass oansenlig ut att jag knappt skulle märka om jag tog in honom, istället för någon av de andra hästarna i stallet där frugans häst står…


Kommentarer

V75 Efteranalys "Rapidash IRL" — 2 kommentarer

    • Ja i alla fall Nova. Fast, det är klart, hon ser ju mer ut som en dressyrhäst i toppform än en travhäst. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *