Visst är det titeln på den tredje boken i Tolkiens trilogi, men det är också vad man kan kalla Maharajahs årsdebut idag på Mantorp. Det ska onekligen bli kul att få återse ”kungen” och detta är tveklöst omgångens höjdpunkt.

Jag inleder därför med att följa majoriteten av spelarkollektivet och spikar i V75-1. Visst, det är årsdebut och troligtvis årets minst viktiga lopp att vinna. Hultman är ute efter ett formbesked och kanske är helt nöjd med ett andrapris om 6 Maharajah presterar bra i övrigt. Jag hoppas i alla fall på lite glädjetårar från Hultman!

I V75-2 hittar vi en märklig favorit i form av 2 Half Breed. Den tror jag inte alls på så den schasar vi bort! Istället tror jag mest på 10 Gills Abbe som sett fin ut på slutet och nu får Kihlström i sulkyn. Fick ett omöjligt lopp senast, och från stallet låter man lite optimistiska inför dagens uppgift. Jag törs dock inte ta bort 7 Coldplay Pellini från springspår eller bortglömde 12 Gany du Ling.

Åke själv är optimistisk angående 7 Finders Keepers segerchanser i V75-3, men jag känner mig lite skeptisk mot Åkes uttalanden sedan han lurade mig senast. Nåväl, han får en chans till då motståndet trots allt inte är det blodigaste. Om Åke vinner med Finders Keepers idag så blir det en exakt repris av fjolårets sista uttagning till Olympiatravet. Deja Vu?

V75-4 är en tuff nöt att knäcka och jag streckar på ganska brett här. Jag har en magkänsla för 10 Propeller, men läget och mitt förnuft får mig dock att gardera rejält…

V75-5 är om möjligt ett ännu värre getingbo, med både lärlingar och ston. Kanske är det så lätt att ”über-lärlingen” Untersteiner sopar banan med 5 Izara? Men jag vill gardera med några till, för lärlingar och ston är trots allt ingen rolig kombination…

Åke har en till fin vinstchans idag, i form av 2 Victory Love i V75-6. Hästen hade en lysande säsong i fjol, och gjorde en godkänd årsdebut nyligen. Behöver kanske fler lopp i kroppen, och får knappast ledningen, men är ett givet streck. 6 Frillan Filiokus känns märkligt överspelad i denna omgivning, men däremot 8 Tom Raider och 9 Energy Ås känns som intressanta streck. Att inte strecka 5 Ridgehead Cahore, nu med Adielsson i sulkyn, vore så klart ”tjänstefel”.

I sista avdelningen V75-7 har jag tyvärr bara råd med ett streck, så det är med lätt darrande penna jag plitar ned det strecket på 10 Macho Gossip. Hockey’s häst var verkligen ”macho” senast och har visat att han, trots urusla startspår (11, 11, 11, 12, 12 och nu 10) alltid är att räkna med. Den här hästen har aldrig fått något gratis! Med körglade Klaus Kern loppet så blir det förhoppningsvis fart på tillställningen, vilket gynnar min spik…


Kommentarer

V75 10/4 "Return of the King" — 1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *