”Ju större de är, desto hårdare faller de” heter det väl? Jo, idag fick vi se mer än ett bevis på detta. Redan i första avdelningen blev det lite som jag, tyvärr, kände på mig. Svanstedt svek mig dessutom ännu en gång, så nu är vår ”relation” smått frostig!

Maharajah föll alltså som megafavorit i första avdelningen och jag, liksom många andra, hörde nästan marken skälva när våra system sprack… Aj, aj, ingen bra start på omgången! Superskrällen i V75-1 blev alltså Spring Erom, denna alltför ofta underskattade häst! (Lärdom: Spika inte Maharajah i en årsdebut, han förlorade faktiskt i densamma i fjol också!). Ok, noterat!

Även i gulddivisionen gick jag liksom de flesta på pumpen när ännu en storfavorit föll! Denna gång i form av Finders Keepers som underpresterade kraftigt. ”Det ska vara vettig chans – jag är i alla fall inte alltför imponerad av motståndet, det är väl inga stjärnor med här?” uttalade sig Svanstedt stöddigt inför loppet. Nä, nu får nog stallformen hinna ikapp optimismen innan jag spikar ”grön kusk” igen!

Shit, det blev helt klart lite utförsbacke hela vägen idag, även om vissa tankar var någorlunda rätt i förväg. Men vad hjälper det när man dels följer spelarkollektivets ”masshypnos” på fixstjärnorna, dels litar blint på optimistiska tränare som så klart inte spelar själva, samt verkar vara rejält på kant med fru Fortuna… Suck!

Högst oväntat blev det 6 Dresscode i V75-7 som fick stå för Dagens Prestation! Hästen gick i dödens hela loppet och avgjorde enkelt på upploppet.


Kommentarer

V75 Efteranalys "Tunga favoritfall" — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *