Det var så klart bara en tidsfråga innan Star Broddes lilla ”försprång” skulle hämtas in. Galoppen senaste gjorde det tyvärr inte svårare för Kajsa Frick och stall Dalarnas Predator Lavec att ta över ledningen efter en 2:a placering på Solvalla förra veckan. Den kompletta poängställningen hittar ni här.

Star Brodde vilar för närvarande och besökte veterinären förra veckan. Inte alls något dramatiskt, utan bara en behandling av en ömmande framkota. Så här skriver Roger Persson själv i stallbloggen: ”Det var ett planerat besök då det blir slitage av träning och tävling samtidigt som Star Broddes kropp fortfarande växer och utvecklas en hel del. Förutom att jag tyckte att veterinärbesöket var lyckat så blir jag imponerad över hur klok Star Brodde är i alla lägen. Visst är han bara 3 år och hingst vilket märks ibland i loppen men han är en underbar individ. Nu får han lite vila och återhämtning och om 10 dagar ska han till Gun (veterinären) igen för ombehandling. Sedan tar vi sikte på nya lopp…”

Angående den snöpliga galoppen senast så säger Roger följande: ”Det som händer är att Star Brodde känner sig trängd i instängt läge, samma som på Bollnäs. Igår hade jag dövat ner honom med en huva för att han inte skulle reagera lika mycket på ljud, men det hjälpte ju inte. Andra galoppen 700 m kvar inträffade en incident framför oss där det nästan blev en olycka och jag var tvungen att korrigera honom. Nästa lopp får han starta med öppet huvudlag.”

Star Brodde pulsar runt i snön hemma i hagen. Bilden är från i januari och jag har "lånat" den från Roger Perssons blogg (som tyvärr inte uppdateras så ofta). Jag får väl hoppas att jag inte blir stämd för mitt tilltag! :-o


Kommentarer

Ny ledare i Rixallsvenskan — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *