Cirkeln sluts då Olympiatravets fem cirklar åter är i fokus. Denna blogg började, för exakt ett år sedan, med just ett inlägg om fjolårets Olympiatrav, och jag tror faktiskt att vinnaren i år kan bli densamma som då!

Årets Olympiatrav är nog ett av de bästa någonsin, i alla fall sett till den svenska uppslutningen. Detta är gräddan av svensk travsport representerad, och man skulle faktiskt behöva strecka nästan hela fältet för att sitta säker i detta lopp. Men visst, några sticker ut lite mer, och av dessa har jag sållat hela veckan. I slutänden blir det nog ändå ”giganterna” som gör upp, resonerar jag.

Svanstedts stallform verkar inte riktigt i fas med hans optimism, och 7 Torvald Palema är helt klart utlämnad från detta läge. Men jag törs ändå inte ta bort honom! Kanske lurar Svanstedt mig för tredje gången då han säger: ”…förra året sprang han in 8,5 miljoner trots att han aldrig var som bäst egentligen! Hästen känns verkligen så bra han kan göra nu!”. Hur ska jag våga ta bort honom då? Dessutom utropade jag Torvald till ”Världens Bästa Häst” i fjol. Om han nu är ännu bättre i år, hur ska han då kunna förlora?

Stefan Hultman har dock en osviklig förmåga att ställa hästar i ordning när det verkligen gäller! Hans förmåga att pricka in formen är nästan kusligt exakt! Jag upplever gärna Hultmans glädjetårar i år igen om 8 Triton Sund vinner, och får jag dessutom in 7:an idag så lovar jag att stämma in i snyftkalaset!

Min superskräll i omgången är 8 Wolf Boko i V75-3, som gick personligt rekord senast och har formen på topp, läget emot dock. För övrigt tror jag stenhårt på Lähdekorpi/Uhrberg i de två sista loppen. Jag kör nog en rak dagens dubbel på denna konstellation.

I stoloppet känns det lite naket, men jag hoppas att Torbjörn Jansson har rätt då han svarade på frågan om hans bästa chans i omgången: ”På pappret är det nog Gossip’s Queen. Hon har varit för jäkligt bra.”

V75-1: 2, 3
V75-2: 2, 3, 7, 8, 9
V75-3: 2, 3, 6, 8, 9
V75-4: 7, 8
V75-5: 12 Gossip’s Queen
V75-6: 1, 2, 4, 6
V75-7: 4 Persos Seaman


Kommentarer

V75 17/4 "Cirkeln är sluten" — 1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *