Orebro Intn’l – Hur internationellt man än kallar loppet – och stavar det – så tycks det ju tyvärr inte locka till sig några utomnordiska deltagare. Men dagens proposition känns ändå spännande och jag har ett drag som smäller riktigt högt!

Ok, kanske vinner 13 Spring Erom det hela i V75-7, men jag chansar på att detta trots allt kan bli för tufft. Visst, 8 Nellie Vingboons har hysterisk form (och är en av Nybrinks idéer idag) men henne plockar jag bort helt eftersom det är ett sto. Loppet i fråga är en kraftmätning och – med risk för debatt – så är det manliga könet starkare när vi pratar råstyrka. Samma princip får därmed gälla även för Westholms 5 River de Liton. Bra häst men i fel lopp.

Nä, min sista april-smällare är 4 Smashing Suit med Uhrberg i sulkyn! Totalt bortglömd och nästan ostreckad! Visst, han står hårt inne i loppet, men tränaren Risto Airaksinen låter lurigt nöjd och hästen äääälskar långa distanser! Detta är ”Dagens galna spik”!

”Dagens trygga spik” hittar vi i V75-6 i form av 5 Conrads Garland. Svanstedts stall börjar hitta formen på allvar nu och träningsvärken börjar ge med sig hos hästarna. Åke ser själv detta som dagens bästa chans, och jag har faktiskt redan begravt stridsyxan! Man får inte vara långsint. Eller hur, Åke?

”Dagens chansspik” blir 8 The Good Boy i V75-2 som – förutom läget – har en fin uppgift på papperet. Men framför allt så har han en supertaggad Björn Goop med uppdämt vinstbehov i sulkyn! Loppet känns öppet och jag bedömer vinstchansen som högst till 20%. Men då ekipaget bara är streckat till 13% så känns spelvärdet trots allt bra. Bära eller brista…

I V75-4 var jag i tidigt skede nära att spika Lähdekorpi’s nyförvärv 3 Redsky med Kihlström i sulkun. I just detta loppet tror jag faktiskt att Svanstedt’s 12 Lexington Ås är grovt överskattad från sitt dåliga läge! 3 Redsky som fått ny tränare samt ny kusk i sulkyn känns däremot stekhet. Men, det är låg klass så jag vågar inte spika.

Ok, vi vet ju hur det brukar gå, men här kommer i alla fall den i allra högsta grad optimistiska raden i en riktigt svår omgång:

V75-1: 1, 2, 4, 9
V75-2: 8 The Good Boy
V75-3: 1, 2, 4, 5, 8, 11
V75-4: 1, 3, 4, 6, 7, 8
V75-5: 6, 10
V75-6: 5 Conrads Garland
V75-7: 4 Smashing Suit


Kommentarer

V75 1/5 "Vilken smällare!" — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *