På min promenad hem från jobbet trodde jag att jag plötsligt hamnat mitt i ATG’s välkända reklamfilm för V75. Döm om min förvåning då jag, mitt i centrala Sundsvall, möts av en flock galopperande hästar på bara någon meters avstånd!
Med hakan halvvägs mot knäna fastnade mina ögon på häst efter häst och ta mig tusan om inte det var dotterns shettis Love som sprang i täten! Tankarna virvlade och logiken ville inte fastna: Vad gjorde han med en hel flock skenande hästar mitt i stan? Även om jag inte hann räkna dem så kunde jag snabbt konstatera att de var fler än våra och stallägarn’s tillsammans.
Samtidigt som hästflocken galopperade vidare in mot Sundsvalls centrum, till bilisters och andra fotgängares gemensamma förvåning, kastade jag mig på telefonen och ringde min fru som var i stallet.
Efter en hel del förvirring, där hon inledningsvis trodde jag blivit tokig, eller tokigare än vanligt, kunde vi dock konstatera att det inte var våra hästar som var på rymmen, utan troligtvis några från ett stall i närheten. Där står en shettis som är väldigt lik vår Love, och antalet hästar stämde bättre…
Som genom ett mirakel så blev ingen människa eller häst skadad av den ovanliga incidenten, och senare kunde polisen fånga in hästarna i centrala Sundsvall. Om ni tror att jag hittar på, eller inte har alla hästar hemma, så kan ni titta själva i morgondagens Sundsvalls Tidning…
(uppdatering: här är artikeln)

Mannen på bilden är inte jag. Bilden är tagen ur ATG:s reklamfilm "Har du alla hästar hemma?".


Kommentarer

Har du alla hästar hemma? — 1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *