Spenderar aningen för mycket tid just nu med ”Hackintoshing”, dvs installera Mac OS X på PC, eller mer specifikt NetBooks. Jag köpte en en ”färdighackad” Dell Mini 10v före avresan till Gran Canaria och den pyttelilla datorn, med OS X 10.6 Snow Leopard rullandes i all sin prakt, fick följa med i handbagaget och charmade mig totalt!

Det här är en dator som Apple själva borde ha släppt – den hade blivit en försäljningssuccé! Visserligen hade väl Apple begärt minst ca 5000 kr för den, medan jag endast behövde hosta upp en femtedel för den lilla skönheten. Den rullar som en klocka och är inte mycket långsammare än en ordinär MacBook.

Men, som vanligt när jag stöter på något som liknar en bra affär så vill jag ”upprepa den” av någon outgrundlig anledning. Som om affären därmed blir dubbelt så bra, när det i själva verket snarare blir motsatsen…

Nåväl, medveten om min lilla brist på affärssinne så köpte jag givetvis ännu en Dell Mini 10v på Blocket för samma spottstyver, denna gång ”ohackad”, med syftet att jag själv skulle hacka den (dvs installera Mac OSX och göra om den till en ”mini-Mac”). Gissar att utmaningen var moroten?

Internet, och framför allt YouTube, delar med sig av enkla tips och instruktioner. Egentligen är det så enkelt att det är fånigt, och nu rullar alltså min andra lilla ”mini-Mac” för fulla muggar! Vad jag ska ha alla dessa till? Ingen aning! Det är väl ett litet problem jag har, liksom…


Kommentarer

HackBooks — 3 kommentarer

  1. Jag drar på mig prylar som en magnet. Mitt nyårslöfte i år fick bli ”inte köpa fler onödiga prylar/gadgets”… Arrgh! Hur fixar man det!? Just nu har jag i och för sig allt jag behöver (tror jag), men *hur många gånger har jag sagt just det!?* ;-P

    • Det där med att du har allt du behöver, har du sagt femtielvagånger förut minst. Så jag har svårt att tro dig, men du kan ju överbevisa mig…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *