Tomas Claesson valde att inte ställa upp med Lass North Star i Rikstravets lopp på Örebro i lördags. Anledningen var att hästen vid ett snabbjobb nyligen inte kändes riktigt bra och Tomas misstänkte att hästen snedbelastade sig någonstans.

Vid besök hos veterinären gjordes sedvanliga kontroller, böjprov mm följt av anti-inflammatorisk behandling i en bakkota. Efter vila har hästen sett fin ut både vid återbesök och banjobb.

Och nu är alltså den första starten äntligen inbokad: det blir på lunchtravet på Dannero, lopp 7, nu på fredag den 11 maj. I sulkyn sitter Ove A Lindqvist och Claesson låter nöjd inför starten:

– Han har tränat på fint och vi måste börja någonstans. Han känns mogen för start nu och jag hoppas att han kan vara med där framme. Det är svårt att säga hur bra han är tidsmässigt, men jag tror på ett bra lopp.

Vinnare av Rikstravets lopp förra helgen blev stall Smålands Hanna Nalan, tränad av Catrin Fajersson. Tvåa i loppet blev Shibur Night (stall Östergötland) och tredjeplatsen gick till Yes I Will (stall Skaraborg). Nästa chans för stallen att mötas i lopp är på Axevallatravet fredag den 20 juli.


Kommentarer

Lass North Star till start — 1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *