Tidigare idag gjorde Lass North Star sin första start i ett kortlopp (1640m) på Dannero. Från ett uselt utgångsläge (spår 11) kom kusken Ove A Lindkvist iväg riktigt hyfsat ur volten och landade tredje utvändigt.

Inför slutkurvan tog Ove ut hästen i tredjespår och rundade de två framförvarande. Ekipaget såg för en kort stund ut att kunna ta upp kampen med ledaren och rygg ledaren, som båda var gott gåendes på innerspåret.

Tyvärr tröt krafterna på upploppet och Lass North Star blev slutligen även passerad av två andra spurtande hästar och fick därmed nöja sig med en femteplats och en prischeck på 2800 kr.

En tredjeplats hade förstås suttit bättre, men jag tycker ändå att insatsen var godkänd. Hästen stod på benen hela loppet och fick även med sig pengar, det har ju verkligen inte varit en självklarhet med de tidigare andelshästarna…

Jag återkommer med mer information när Tomas Claesson uttalat sig i stallbloggen. Då får vi förhoppningsvis även höra hur han ser på starten och hur hästen tagit loppet.

– – – – –

Om nu någon av de andra 999 andelsägarna på hästen råkat hitta hit så vore det förstås kul om ni skrev en liten kommentar. Var någon av er på plats? Hur tror ni att säsongen blir för ”Stjärnan”?


Kommentarer

Lass North Star på femte plats — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *