Lass North Stars förra start på Solängets travbana var ingen prestation man jublade över precis. Som jag skrev här på bloggen så undrar man osökt om hästen var nedsatt av något. Stallet hade vid detta tillfälle inte gett några officiella kommentarer, men tränaren Thomas Claesson har nu uttalat sig om händelsen:

– Det är klart att man var besviken efter loppet. Han tränar så pass bra att han ska kunna bättre i loppen. Jag vet inte vad som stör honom, men något är det i alla fall, säger Thomas Claesson.

– Han är så pass glad och pigg här hemma så vi tränar på tills vidare. Men en veterinär får kolla vad han har för problem när han inte presterar som han ska i tävling. Så vi får helt enkelt se vad som händer framöver, avslutar Thomas.

Första halvan av loppet såg lovande ut och Lass North Star övertog ledningen utan alltför hård körning. Strax därefter rundades han av 10 All the Way...

...för att på upploppet falla tillbaka påtagligt och passeras av nästan hela fältet. Något fel måste det vara, och jag hoppas verkligen att det går att hitta...


Kommentarer

Vad stör Lass North Star? — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *