V86-turnén drar vidare och landstiger nu på Gotland, en naturskön ö med gamla fästningar och traditionsenliga riddarspel. ”Anti-globetrotter” som jag är så har jag förstås aldrig satt min fot där, men jag är ändå någorlunda påläst om Visby travbana. Korta rakor och långa kurvor gör det t ex svårare att försvara innerspåret från start. Därför kan det nog tyckas märkligt att jag har två spikar från just spår ett..?

Med en miljon parametrar att ta hänsyn till får man ibland ge sig på vissa av dem. 8 Order By Mackie har – förutom ett uselt startspår – även usel vinststatistik med just Jorma Kontio. Men alla vet vi att hästen är bra och att det är en av landets bästa kuskar, så jag går emot statistiken och tar med hästen som rolig gardering i V86-1…

Att spika 1 Oberon F.H på just Visby kanske också kan diskuteras, framför allt då hästen dessutom tagit sina segrar på kort distans. Jag tycker dock att hästen är huvudet högre än motståndet, går emot statistiken och spikar! Om Tommy inte lyckas hålla ledningen hoppas jag att han kan hitta en lämplig lucka i tid…

Att dessutom spika 1 Starlight Brizard bär mig också emot en aning! Men det kanske framför allt beror på att alla andra (76%) har streckat samma häst. I travspel gäller det att hitta bra anledningar att gå emot strömmen, där större pengar finns. Tyvärr hittade jag ingen, då främsta motståndarna har ännu sämre lägen. Så det får bli spik, trots allt!

Jag tror faktiskt att 9 Nahar har en toppchans i V86-7… om han står på benen! Jag vet inte vilken balans ”Bergharn” väljer med tanke på galoppen senast. Bakom finns många segeraspiranter, men jag siktar in mig på två av dessa; 6 Deuxieme Picsous som gick bra på Forus och nu får Kihlström i sulkyn. Jag lägger till en liten joker i form av 4 Livi Barcelona som alltid möter de tuffaste med bravur. Spetsläge nu… och kanske inte släpper..?

Semestervädret kan verkligen lämna en del att önska, då ett envist lågtryck tycks ha fastnat över oss med riktigt gråväder som följd. Den enda fördelen med detta är givetvis att man kan spendera kvällen i TV-soffan med livesändningen av V86… Nu kör vi!

V86-1: 3, 4, 7, 8 (2, 6)
V86-2: 1, 6, 5 (12, 9)
V86-3: 1 Oberon F.H (4, 8)
V86-4: 1 Starlight Brizard (8, 12)
V86-5: 4, 9 (6, 8)
V86-6: 13, 14, 2, 8, 3, 1, 15 (5, 12)
V86-7: 9, 6, 4 (10, 5)
V86-8: 11 Winning Love (10, 6)

504 rader / 126 kronor

[ VISA RESULTAT ]


Kommentarer

V86 11/7 "Tuff batalj på Gotland" — 3 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *