Gårdagens V86-omgång blev närmast historisk pga av skrällarna och ingen lyckades få åtta rätt. Den chockartade förlusten för Hallsta Lotus i inledningen gav ett rekordhögt utgångsvärde, och skrällarna bara fortsatte. Redan efter fem avdelningar var alla kuponger borta med möjlighet till åtta rätt…

Ikväll får jag sysselsätta mig själv då frugan är på hästhoppning med sin syrra. Gräsmattan borde förstås klippas, men den finns garanterat kvar imorgon. Så jag har istället roat mig med att knåpa ihop ett litet system till V65 ikväll. Hemmabanan Bergsåker står som värd, och givetvis borde jag ha varit på plats en solig semesterkväll som denna…

Jag väljer att gardera friskt i inledningen och jag håller tummarna lite extra för snabbspurtande 15 Saved from Above som sänker allt om han får en bra resa. Av de två följande spikarna är jag så klart minst orolig för favoriten i V65-2, 2 Global Negotiation, som nu äntligen fått ett bra läge.

I V65-3 chansspikar jag 8 Bubba Sting som har en tuffare uppgift från betydligt sämre läge. Men motståndet är å andra sidan lite mjukare än det han mött på slutet. Bergh är dessutom inte en kusk som sitter och sover…

Min sista spik hittar vi inte i V65-5, där jag faktiskt garderar omgångens största favorit, stall Stig H’s 7 Occhione Jet. 6 Vincennes utrustas med ryckproppar för första gången och känns som ett spännande motbud. Likaså startsnabbe 1 Kash’s Cantab som kan ta ledningen här, men sedan släpper till stallkamraten. Eller..?

Det blir istället i avslutande V65-6, ett stayerlopp på 3140 m, som jag plitar dit ett singelstreck för Per Linderoths 10 Ariel Boko. Hästen har utvecklats mycket positivt under året och distansen kan vara närmast en fördel. Favoriten 8 Saston var rent bedrövlig senast och formen är därför diffus…

Nu kör vi!

V65-1: 7, 8, 6, 15, 1 (12, 13)
V65-2: 2 Global Negotiation (7, 13)
V65-3: 8 Bubba Sting (2, 11)
V65-4: 9, 2, 11, 14, 15, 4 (10, 5)
V65-5: 7, 6, 1 (5, 9)
V65-6: 10 Ariel Boko (8, 14)

90 rader / kronor


Kommentarer

V65 19/7 "Revansch på Bergsåker?" — 2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *