Det här loppet är faktiskt ett av mina absoluta favoritlopp under året! Ja, det kommer nog faktiskt god tvåa efter Elitloppet i min bok. Hästarna tävlar i två heat, båda inom V75-spelet. I det andra heatet vänder man på startspåren. Vid oavgjort leder det dessutom till ett skiljeheat där endast två hästar möts. Kusk mot kusk, häst mot häst… Kan travtävlingar bli mer spännande, eller?

Tyvärr har vi inte fått se något skiljeheat sedan 2008 då vi bjöds på en oförglömlig duell mellan L’Amiral Mauzun och Garland Kronos. Den sitter på näthinnan ännu, och även om ett rafflande skiljeheat vore absolut toppspänning, så önskar jag det ändå inte eftersom jag tagit ställning i år… Efter en hel del vånda, bör kanske tilläggas.

Men faktum är att Commander Crowe övertygat gång på gång och jag har stått med mössan i hand efteråt som garderat. Varje gång har jag i efterhand hyllat hästen som världens bästa och svurit över hur jag kunde tvivlaIcke denna gång! Jag vet att Svanstedt har en tuff utmanare och att Open Stretch finns på Åby, men det känner nog även Cristophe Martens till och kör därefter. Det skulle i alla fall jag gjort om jag satt i sulkyn…

Min tredje spik i omgången är en chansspik på en häst jag jagat länge och den var tvåa i mål senast efter 3 Amour Rapide. 6 Indigo Broline har betydligt bättre spår än senast och har visat uppåtform på slutet. Jorma i sulkyn borgar dessutom för resolut styrning…

Ett styck guldpeng i vinnarspel på denne samt på 10 Ella Håleryd i V75-2 då oddsen i skrivande stund ser trevliga ut på bägge. DD enligt systemet samt en extra enligt dubbel.se (3, 6, 7, 1011).

Tydligen har Sportsvensson dragit igång en ny V75-tävling, men jag blev inte tillfrågad denna gång så det får därför vara för min del. Då min spelbudget medvetet är snäv, och tävlingssystemet måste göras efter en viss mall, så är mitt intresse rätt svalt ändå. Att vinsten ”endast” består av äran innebär att jag dessutom kan ställa mig vid sidan om utan att känna någon större förlust. Men jag önskar givetvis mina bloggvänner Niclas och GenerationX stort lycka till!

Alberta Cross har tydligen fått en smärre hit med låten Magnolia (från nya skivan ”Songs of Patience”) som snurrar ganska frekvent på FM-radion. Jag måste ändå inflika att de föregående skivorna är rejält bättre med låtar som ”Old Man Chicago” och ”The Thief & the Heartbreaker”… Men den absolut bästa låten är och förblir ”Taking Control”. För den nyfikne så finns låtarna i musikspelaren upptill i högerkant…

Ja, just det… Gubben har dessutom, efter år av ihärdig motsträvan, skaffat Facebook. Jag gissar att mitt införskaffande av ett Twitter-konto hade en viss förlösande effekt? Jag är lika frekvent i mina Facebook-uppdateringar som i mina tweets, vilket kanske bör tilläggas…

Strax väntar travspänning på högsta nivå, popcornen ska poppas och champagnen ska kylas… Nu kör vi!

V75-1: 7 Commander Crowe (4, 5)
V75-2: 10, 1, 4, 8 (6, 12)
V75-3: 11, 6, 3, 4, 9, 12 (2, 1)
V75-4: 10, 6, 11, 1 (7, 9)
V75-5: 2 Commander Crowe (5, 4)
V75-6: 6 Indigo Broline (3, 10)
V75-7: 7, 13, 11, 15, 1 (4, 2)

480 rader / 240 kronor

[ VISA RESULTAT ]


Kommentarer

V75 15/9 "Åby Stora Pris 2012" — 4 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *