Det finns ingen logik i trav. I alla fall inte i spelresultaten. Förra helgens vinst gav rejäl mersmak och det kändes onekligen som om ett visst spelflyt höll på att infinna sig. Därför kändes onsdagens rejäla plattfall som en mindre kalldusch! Men skam den som ger sig…

Dagens omgång på Färjestad är riktigt spelvänligt eller – som det heter på vanlig svenska – rejält skitsvår. Det är ingen högre klass på omgången och det kan bli fin utdelning på sjuorna. Det kan tyckas aningen knäppt, men båda mina spikar är förlagda till slutet av omgången idag. TV-vänligt, kan man förstås säga!

Jag väljer att gardera favoriten 4 Mellby Amiral i inledningen då det finns en uppenbar risk att han får göra grovjobbet utvändigt ledaren 2 Rutger Gigant.

Gulddivisionen känns ihålig och jag tror att 5 I Won’t Dance har en god chans att hålla undan här. Jag låser dock på två då jag vill ha med ”hedershästen” 10 Global Investment på kupongen. Kan aldrig räknas bort!

Kallblodsloppet är väldigt ”spelvänligt” och jag streckar på ganska rejält. Westholms 7 Eldvin får dock inte plats pga sina 62% i galopper. Bara därför så står han väl på benen just idag!

Min första spik i omgången hittar vi alltså i det näst sista loppet och med den form som 11 Latitude Broline visat upp på slutet känns den rätt given. Tre raka vinster i raden, alla tagna på övertygande vis. Enda brasklappen är förstås att hon nu möter hingstar och valacker…

Avslutande spiken blir även den på en favorit och som ni förstår syftar jag på Timo Nurmos 6 Caddie Gallant. Det blir troligtvis barfota runt om idag och det ser ut som en bra segerchans.

Dags att ta plats i TV-soffan nu och hoppas att logiken i mina resonemang håller! Nu kör vi!

V75-1: 4, 11, 9 (2, 10)
V75-2: 3, 9, 6, 1 (7, 11)
V75-3: 5, 10 (8, 4)
V75-4: 6, 1, 10, 7 (9, 4)
V75-5: 14, 4, 10, 9, 13 (7, 2)
V75-6: 11 Latitude Broline (3, 6)
V75-7: 6 Caddie Gallant (1, 11)

480 rader / 240 kronor

[ VISA RESULTAT ]


Kommentarer

V75 2/2 "Logiskt eller spelvänligt? — 1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *