Försökte faktiskt tillämpa mina visdomsord efter senaste spelet, men tyvärr tippade jag ännu en gång ”för svårt”, eller så var omgången ”för lätt” igen..? I vilket fall så var det många favoriter, eller andrahandare, som vann, och jag hade ju fiskat upp lite skrällar från sista-minuten-värmningar osv. Tur att jag köpte apelsiner idag! Mer om det senare…

I V64-1 fanns det såklart aldrig på kartan att spika 12 Carmene, och mest trodde jag faktiskt på 11 Steel Star som hade värmt lysande före loppet. Vad hände sedan, herr Goop? Tur man garderade!

I V64-2 kändes ju problem-hästen 4 Anton Fame heller inte som någon sund spik, och mycket riktigt så fick Björn ta ut honom ur loppet innan han ens galopperat. Något är allvarligt fel med den hästen, eller kanske utrustningen? Tur man garderade igen!

I V64-3 verkade loppet vidöppet, så jag garderade friskt, och missade inte 3 Rodarve Pingla (9%) som värmde lysande och Björn Goop i sulkyn för första gången. Tyvärr vann inte ekipaget men kom faktiskt 3:a i mål. Tyvärr vann favoriten och jag satt med hela 6 hästar på lappen i det här loppet… Synd att man garderade!!!

I V64-4 tog jag ställning rejält i ett väldigt svårtippat lopp. Orutinerade kusar som tjänat lite pengar, och jag brukar förorda att ta de mer rutinerade, allra helst om de har bra kuskar. 11 Muskot var en sådan, och från stallet gick rapporterna i dur… Åter igen, inte helt missvisande, för hästen kom 3:a i mål! Däremot var 1 Hobbe Skift väldigt mycket bättre än vad jag hade räknat med…

I V64-5 spikade jag faktiskt favoriten. 5 Bamse Gema stod på benen och då var så klart vinsten lätt att fixa. Jag var ett tag inne på att gardera, pga hästens galopp-benägenhet, men idag gick det som sagt bra… Puh…

I V64-6 valde jag att spika 1 Bonus Käll, eftersom som Spelarservice (som jag litar på en hel del) hade valt att gå ”all-in” på den hästen, d.v.s spikat den på allt. Jag såg före start att 6 Q.Forty Five värmt bra, och att dom skulle rycka alla skor för första gången! Dessutom har hästen varit i ropet ett tag nu (se visdom #3) så det kändes som om jag gick emot mina känslor här! Mycket riktigt så vann Q.Forty Five och jag klev av från utdelningen med endast 4 rätt

Men vänta, vad var det med dom där apelsinerna då? Jo, vi var till hästarna idag (hänvisar då till frugans blogg) och på vägen hem så sa min fru att hon lagt sangria på kylning (det var faktiskt riktigt *varmt* idag). Så när vi åkte förbi ICA tyckte jag att vi borde köpa apelsiner att skiva ner i sangrian. Inne på ICA köpte jag, på ren impuls, en ICA-Harry för 48 kr. I konspiratoriskt anda meddelade jag t.o.m min fru att ”dom troligen ger ICA-Harry sämre hästar än vanliga Harry Boy”. Var satt sexan? Jo, på ICA-Harry! Vann drygt 1.800 kr för en impuls att köpa apelsiner!

Till mitt eget system studerade jag startlistor, kusk/tränar-intervjuer, förhandstips på både TV och webb, samt läste sista-minuten-värmningar sekunderna före start…

Well, ok, vinst är vinst i alla fall, även om det är en Harry! Skål!


Kommentarer

V64 Efteranalys "Apelsiner…" — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *