Sverige och Norge gör upp i Unionstravet. Blandningen av svenska och norska hästar förvillar lite. Norska pengar läggs i spelpotten vilket nästan gör det hela till ännu en Jackpot-omgång. Men, hur vasst är det norska motståndet… egentligen? Det känns nog som om dom faktiskt kan utmana i de mest öppna loppen, vilket tyvärr är några stycken denna omgång…

Obs! Jobbets system redovisas inte längre här, men finns däremot utlagt här.

Ok, här är mitt blågula system för idag:

V75-1: 5 Trade East
Jag väljer att spika som alla andra. Klart trist men man behöver ju strecken till övriga lopp, plus att Trade East faktiskt var riktigt bra senast. Lövgrens Distrinius kanske kan utmana, men övriga borde vara chanslösa…

V75-2: 1, 3, 4, 5, 7, 9
Loppet känns som rena vilda västern… Jag kör med stora håven och hoppas jag får med så det räcker…

V75-3: 1, 5, 6, 8, 10, 14, 15
Inte ens i kallblodsloppet känns norsk seger speciellt het… Stamping är stor favorit, men står på tillägg och känns kanske lite ur form… Jag tar med nästan halva fältet, eftersom det känns vidöppet…

V75-4: 4, 6, 7, 9, 10, 11
Om möjligt ännu värre här, och loppet kräver verkligen sina streck. Jag köper inte favoriten alls och här kan i princip alla vinna… Oj, det blir dyrt det här…

V75-5: 11 Lemond
Men en sådan streckgödsling som i förra avdelningen m fl, så blir jag helt klart tvungen att spika nu, och Erik är alltid en fin klippa att luta sig mot… Jag tror faktiskt att det inte är en alltför dålig spik det här…

V75-6: 5 Cash Winning Vita
Omgångens bästa spik, i form av Svanstedts Cash Winning Vita! Här pratar vi olika divisioner! Enligt Svanstedt själv, hans bästa chans idag. Borde vinna det här utan större problem…

V75-7: 11 Fisher King
Tyvärr dags för chansspik igen… Men jag tänkte lite så här: Kolgjini’s Fisher King är tyvärr väldigt galoppbenägen, och det är nog faktiskt inte mer än 50% chans att hästen står på benen…. Men om hästen står på benen så är den nog den starkaste i fältet och borde ha en nästan 100% chans att vinna. 50% är 1/2, vilket faktiskt är rätt schyssta odds… Jag menar, i ett vanligt öppet lopp är oddsen typ 1/12… Kan jag ha räknat fel…? Vi får se….

Nu måste jag skynda mig att hämta min svenska flagga och sätta mig på min ”hemma-läktare”… – Heja Sverige!


Kommentarer

V75 26/9 "Unionstravet" — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *