Som jag tidigare berättat så håller jag på att utvärdera detta med reducerade system, och jag är väl medveten om att de kanske inte lämpar sig som bäst på så pass små system som jag gör. Ett bra exempel på detta blev faktiskt idag, då jag en halvtimme innan inlämning bestämde mig för att göra om mitt vanliga ”enkla” system till ett reducerat istället. Min tanke med detta var att få med några till skrällhästar…

I efterhand visade det sig att mitt ursprungliga, enkla system hade gett 5 rätt, medan mitt reducerade endast gav 3 rätt! Som tur är så blev utdelningen på 5 rätt endast 85 kr idag, och spiken jag sprack på, Zyrano Boko, var så klart densamma i båda systemen, så jag behöver i alla fall inte gräma ihjäl mig över förlusten. Men det var klart intressant för min utvärdering…

För övrigt så blev ju den stora behållningen mycket riktigt själva ”Solvalla Grand Prix”-loppet! Oj, oj, så han utklassade dem! Nu Pagadi gick nytt svenskt rekord för utlandsfödda 4-åringar och mosade ledande Yield Boko(!) från dödens!

Det är bland det mest otroliga jag sett faktiskt, och en tagen Erik Adielsson uttryckte sin beundran över hästen efter loppet: – ”Jag är väldigt, väldigt glad över att jag fick uppleva det här!”

Stig H har sagt att det funnits tankar på att stallets nya stjärnhäst ska till Frankrike och tävla i Prix d’Continental i slutet av december och detta blir nog högst troligt efter denna uppvisning. En eventuell vinst i Prix d’Continental direktkvalar dessutom till självaste Prix d’Amerique…

"Sagohästen med eldmanen" är nog på väg mot riktigt stora dåd...


Kommentarer

V64 Efteranalys "Reducerad vinst" — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *