Det är rekordstor Jackpot idag – hela 60 miljoner – och det vore onekligen kul att få vinna en del av den stora kakan! Idag kommer jag att redovisa jobbets system, eftersom vi dagen till ära bestämde oss för att göra ett lite större system (till mig själv köpte jag en lördagspåse istället). Som en av landets numera ytterst få travbanor har Åby inte bara ett, utan två open stretch-spår på upploppet, allt för att göra det kluriga lite klurigare…

Redan V75-1 skapar huvudbry, så jag utgår från hästarna 2 Katjing, 9 Hardy Ribb och 11 Vagabond Hornline och garderar sedan med sex hästar till… Man vill ju inte spricka i första loppet!

Favoriten i V75-2 har ett dåligt utgångsläge och jag chansar lite med Kihlström’s 1 New Chance som utgångshäst, men fyller på med fem garderingshästar till…

I V75-3, Gulddivisionen, är 4 Copper Beech befogad favorit, men hjärtat vill absolut ha med 9 Skogans Joker. 3 Bobtail har kanonform och om Adielsson smyger invändigt så finns ju som bekant två extraspår på upploppet…

I V75-4 hittar vi dagens första spik i form av 6 Muscles Rose. Springspår och bästa springspårskusken i fin kombination. Jag chansspikar och håller tummarna…

Som om det hela inte är svårt nog så bjuds vi på ett lärlingslopp i V75-5! Det är bara att doppa djupt i bläckhornet och sätta igång att strecka… Totalt 10 hästar (4U+6G) får det bli!

I V75-6 chansar jag lite med 2 Dresscode som utgångshäst. Björn Goop och denna häst verkar trivas ypperligt tillsammans, och här blir det troligtvis ledningen och därefter släpp till någon. Med en vilsam ryggresa på innerspår kan Goop avslutningsvis styra inåt och speeda ned dem på open stretch! Jag lägger dock till några garderingshästar också (framför allt 4 Utah Hornline), för säkerhets skull…

I sista avdelningen, V75-7, väljer jag att iskallt chansspika 11 Dude Kemp som endast är streckad 16%! Men, hästen har kalasform (liksom kusken, he he) och här tror jag att Örjan ger hästen en fin smyresa för att avslutningsvis speeda ned dem utvändigt, oavett hur många open stretch spår det finns! Timo Nurmos har dessutom kalasform på stallet också, och med bara en häst till V75-start så lär dom inte ha åkt till Åby med hästen för att förlora…

Nu är det bara att hoppas att man, som omväxling, får mer än bara brödsmulor!
Idag vill jag vill ha en stor kakbit, tack!

(klicka på systemet för att förstora)


Kommentarer

V75 19/12 "Stor kaka…" — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *