Så kan det gå… Varken jag – eller någon annan heller för den delen – fick hela kakan idag! Det visade sig vara en svårare omgång än vad de flesta trott i förväg! Sjurättspotten skickas alltså vidare till onsdag nästa vecka, då det är extra V75! Det blir m.a.o. en historisk Jackpot att se fram emot…

Men åter till dagens omgång: Det började ju så bra… Visserligen vann favoriten Katjing i V75-1, men det sparade trots allt garderingshästar till kommande lopp…

Ännu bättre kändes det i andra avdelningen då min utgångsspik New Chance vann! Massor av streck kvar på systemet, dessutom…

I Gulddivisionen satt ”halvskrällen” Bobtail superfint, eftersom han var lite streckad och jag hade med honom som en ordinarie häst (dvs inga U eller G-hästar här). Det kändes faktiskt för en liten stund som om att vi hade ”flyt” på gång…

Därför extra trist i V75-4 när min riktiga spik Muscles Rose trilskades å det grövsta! Hästen ville/kunde inte alls vara med i loppet och till slut fick Adielsson backa sig sist och ge upp (hästen var iskall 800 m kvar och troligtvis var den väl sjuk?). Nåväl, spelade förstås mindre roll eftersom megaskrällen Romeo Fame vann till ruskiga odds och den hästen fanns då inte ibland mina streck…

Däremot hade jag streckat på rejält i lärlingsloppet (V75-5) men av alla tio hästar så lyckades – otroligt nog – en elfte vinna! Arrgh! Då blir man inte så glad! (minns att jag valde bort just den hästen eftersom det inte lät speciellt positivt varken från stall eller tränare)…

I V75-6 vinner sedan den enda häst som jag förmodligen aldrig skulle tagit med! I mitt ”badkar” syntes följande: ”Kolgjini forcerar offensivt för ledningen (som han faktiskt hade aviserat) och därmed bjuds t.ex Dresscode in till slutspurt via open stretch… Japp, enkelt scenario, va?

Av de mer betrodda så trodde jag faktiskt allra minst på denna! Mycket p.g.a Kolgjini’s körstil och hur hade uttalat sig under veckan…

Så vad gör Kolgjini? Jo, han kör riktigt smart (som han faktiskt sällan gör), släpper ledningen, lägger sig invändigt och smyger för lucka i rygg ledaren… På upploppet får han fritt, styr ut och vinner enkelt! Arrgh igen!

Inför sista loppet satt man därmed tyvärr utan möjlighet till vinst (suck), men det var förstås ganska kul att se hur obetrodde Christoffer Eriksson lyckades klura fram 6 Sir Remington till en sensationelll spurtvinst! 500 meter från mål var han ju t.o.m. helt ur bild… Titta & njut av en riktigt snygg spurtvinst (han är sist i slutkurvan):


Kommentarer

V75 Efteranalys "Inte ens smulor…" — 1 kommentar

  1. Bättre lycka nästa gång!
    Det blir en mysig uppesittarkväll på onsdag med V75. Då får du konkurrens, jag tänker nämligen oxå spela. Kanske t.o.m offra en hel hundring.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *