…men sköna dagar väntar faktiskt! Jag vet att du älskat att tävla, men tänk vad skönt det ska bli att få ta det lugnt nu framöver! Dessutom har du faktiskt tagit alla rekord som är möjliga att ta. Du är ju sedan långt tillbaka redan inskriven i travsportens historia som ett kallblod utöver det vanliga, och det troligtvis för alltid…


OK, även om du är en häst utöver det vanliga, så förmodar jag att du aldrig kommer att läsa min blogg och denna hyllning till dig (det är inte så speciellt många människor som läser den heller, så det är lugnt)…

Dina söner har knappat in lite på slutet, men jag tror dom får sträcka på sig rejält om dom någonsin ska komma upp i klass med sin far. ”Ett ord på vägen” hanns väl knappast med i avelsbestyren, kan jag tänka..?

Du ska veta att jag har njutit och ryst över hela kroppen, varje gång du vunnit (framför allt nu på slutet). Tja, förr om åren tog man ju liksom dina segrar för givet. Du har varit en trygg spik att luta sig mot i de annars lite svårtippade kallblodsloppen, så att säga…

Avslutningsvis vill jag så klart visa upp den absolut sista upploppsvideon med dig i huvudrollen. Jo, jag satt (som vanligt) med ståpäls och bara njöt! Som då vi möttes i Sundsvall i somras faktiskt! (Open Trot, kallblods-SM, du minns kanske?)

Så, denna upploppsvideo är till dig, min gamle vän, och alla de som kanske missade ditt sista lopp i TV:

Järvsöfaks 201:a seger och det sista loppet i en sagolik karriär!


Kommentarer

Saknar dig redan… — 2 kommentarer

  1. Vi önskar att vi hade ”talets gåva” som du tycks ha. Denna hyllning till Järvsöfax borde publiceras i Ronden. Snacka om att man får tårar i ögonen. Vi håller med dig i alla dina hyllningar till denna fantastiska häst. Dessutom tror vi att alla travälskare borde få ta del av din fina hyllning till mästarn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *