Under onsdagskvällen meddelade Apple att 10 miljarder låtar nu köpts via deras iTunes Music Store. Denna internetbaserade musiktjänst lanserades 2003, och på tre år såldes 1 miljard låtar. De senaste åren har försäljningen ökat drastigt, troligen främst på grund av slopandet av kopieringsskyddet. Det lilla svinn som eventuellt uppstår av att folk ”delar med sig” av sina inköp kompenseras alltså i kvadrat av den mångdubblade försäljningen!

Vem som laddade ner låt nummer tio miljarder, och därmed får ett presentkort på 10.000 dollar, har inte offentliggjorts, men jag kan i alla fall meddela att det inte var jag, tyvärr…

Avslutningsvis har Apple även sammställt vilka låtar som totalt sett sålt allra bäst under dessa sju år. Den näst mest sålda låten är Lady GaGa ”Poker Face”. Även om människors sätt att handla musik har utvecklats, så tycks inte detsamma skett med musiksmaken…


Kommentarer

Milstolpen är nådd… — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *