Noterade under kvällen på STC:s hemsida att Star Brodde är anmäld till start i Bollnäs den 22 mars. Roger Persson själv är anmäld som kusk och det är i lunchtävlingarnas femte lopp (alltså utanför V4:an). På Rixallsvenskans hemsida står det inget ännu, så jag förmodar att jag är först med denna nyhet.

För övrigt kan noteras att Gästriklands Kassandra Tilly gjorde sin andra start den 14:e och knep då en fjärdeplacering. Detta gör att Kassandra Tilly leder Rixallsvenskan för tillfället, tätt följd av Star Brodde (som dock bara gjort en start hittills). På tredjeplatsen finner vi Skaraborgs Mr Jeowill och därefter är det tomt, eftersom inga fler hästar startat hittills…

För den som vill se Star Broddes första start, så finns loppet här.

Som kuriosa kan nämnas att fjolårets rixhäst i stall Västernorrland, Jane Ås, sprang in totalt 69.000 kr på 15 starter. Auktionspriset när hästen såldes var 30.000 kr. Av detta sammantaget fick varje andelsägare 92 kr.

Nä, man kan verkligen inte bli rik på att äga en rixhäst! Men det har jag så klart heller aldrig trott. Jag bryr mig faktiskt inte ett dugg om hur mycket ”återbäringen” kan bli, för det är själva resan det handlar om. Jag ser fram emot att få se hästen tävla i verkligheten, och att förhoppningsvis även få uppleva minst en seger.

Star Brodde i ett träningspass hemma på gården...


Kommentarer

Star Brodde till start igen — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *