Dagens omgång blev lite oväntat flyttad från Färjestad till Åby pga tjällossning. Det påverkar väl mest de inblandade, och jag har inte gjort några större förändringar i mitt system. Åby har dessutom lovat att för dagen stänga av den "kontroversiella" open-stretch filen. Tack för det!

V75-1: 1, 4, 7
Konstigt streckat i detta lopp! Dessutom är det många tränare som baissar sina hästar. Goop kör dock alltid för att vinna, om han så skulle sitta på en åsna. Mycket snack om 7 Giddman, så han törs jag inte hoppa över. 1 Troy Boshoeve streckas också på läget.

V75-2: 2, 3, 7, 8, 11
Många av de bättre hästarna har dåliga lägen, vilket gör det hela lite klurigare. Varning för 11 Claude du Nord om det blir lite fart på tillställningen.

V75-3: 4 Beanie M.M
6 Quarcio du Chene har visserligen skött sig bra i Frankrike, men jag minns honom också som en riktig strul-Pelle på svensk mark i fjol. Förklaringen till de franska framgångarna var ju en så kallad ”lasso”, som inte är tillåten på svenska banor. De flesta verkar helt ha glömt detta, men jag tror att ”Kurre” tyvärr återfaller i gamla synder när startbilen går. Banan är därmed öppen för 4 Beanie MM, som alltid kommer mycket vältränad till årsdebut. Spel mot ett mål för Beanie, med andra ord. (Synd att 8 Global Investment blev struken. Annars var han lite av mitt skrällbud i guldloppet…)

V75-4: 7, 10, 11
Kallblodslopp där det onekligen hade känts bättre med fler streck! 11 Höstbo Fredrik står med 20 meters tillägg, men kan nog vinna ändå. 10 Lix Mollyn står bättre till och är lite uppsnackad. Jag tar även med 7 Spyden som också står bra till.

V75-5: 7 River de Liton
Westholm verkar ha stallet i högform för tillfället och 7 River de Liton känns som huvudet högre än omgivningen i det här loppet. Omgångens bästa spik!

V75-6: 2, 5, 9
Tar tre hästar som verkar ha formen i zenit, resten får stå åt sidan…

V75-7: 4 Isalus
”Isalus fick spår fyra och det är det bästa han fått i sin svenska karriär. Förhoppningarna är stora inför det här loppet. Han är pigg, glad och löpsugen. Tävlar barfota runt om. Med rätt resa slutar han i segerstriden”, säger Klaus Kern. Visst, han står lite hårt inne i loppet och har väl lite att bevisa i bronsdivisionen, men det känns å andra sidan inte som det tuffaste bronsloppet. Många hästar med frågetecken på formen. Form går som bekant före klass, så idag fixar Kern klirret… Danke schön!


Kommentarer

V75 20/3 "Kern fixar klirret?" — 3 kommentarer

  1. Sorry! Spikarna satt bra i alla fall, tja förutom Isalus i sista då. Fick iofs ett omöjligt lopp så… Hm, nja…
    Tack till MoM för en mycket trevlig och god middag! Vi är mätta fortfarande…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *