Stämningen trappas sakta upp, men man får inte glömma att det är en V75-omgång även på lördag. Jag återkommer imorgon med mina tankar inför denna, men till dess tänkte jag jag bjuda på ännu en känd travprofils tankar inför Elitloppet, denna gång i form av Stefan ”Tarzan” Melander:

Heat 1:
1 NU PAGADI (Stig H Johansson, kusk: Erik Adielsson)
En av de snyggaste hästarna vi sett på tävlingsbanan. Fux med en man som det glittrar om. Kom dock ihåg: Vid segrarna har han fått ganska enkla taktiklopp, så fort det gällt större pengar har det inte stämt. Den här gången tror jag hästen är väldigt gynnad av att det är 1609 meter och därmed lång raksträcka innan bilen släpper fältet.

2 COPPER BEECH (Conrad Lugauer)
Också en riktigt snygg häst. Kan bero på att även detta är en fux. Springer lågt med huvudet. Kommer prova väldigt från start, tar sig förbi Nu Pagadi och släpper för att försöka hänga med. Kan bli fyra.

3 QUARCIO DU CHENE (Olle Goop, kusk: Björn Goop)
Tar en del snedsteg ibland, och det får man ju räkna med eftersom hästen har franskt blod. Ser faktiskt ganska dum ut när man tittar på huvudet. Om man vågar skriva detå Men har ju vid flera tillfällen visat det. I kvalet till Olympiatravet gick han exempelvis inte med på vad Björn Goop ville. Å andra sidan uppförde han sig perfekt och var okörd vid vinsten i Finland.

4 LAVEC KRONOS (Lutfi Kolgjini)
En riktig glänsare som kommer ut och ser ut som han äger banan. Kusken brukar inte bry sig om motståndare, kör alltid sin egen häst och kommer göra allt för att få ledningen och hålla högt tempo. Jag tvivlar dock lite på att det kommer att hålla.

5 ILARIA JET (Fabrice Souloy, kusk: Jean-Michel Bazire)
En lite mindre typ av häst. Ganska enkel sort faktiskt. Ändå vet jag att tränaren Souloy och kusken Bazire håller hästen ganska högt. Jag rankar dock henne lågt eftersom hon svek i lotterialöpningen.

6 NIMROD BOREALIS (Matthieu Abrivard, kusk: Matthieu Abrivard)
Ett monster! Står på min gård i Enköping. En fruktansvärd häst. Lite besviken att ett monster ska behöva ett smyglopp, är gammal och haft skador. Kommer gynnas av överpace. Kvalar in till final och tar då av skorna. De kör alltså försöken med skor (vilket är en chansning).

7 LUCKY JIM (Julie Miller, kusk: Andy Miller)
Otroligt fin exteriör. Är efter SJ’s Photo och det är hästar som alltid utvecklas med åren. Min favorit fram till att jag såg honom i sista loppet. Travade dåligt till slut. Hörde han var rankad som A-häst i tv. Den rankingen håller inte jag med om. Får problem från det här spåret, inte så startsnabb. Tror inte klarar sig till final.

8 TRITON SUND (Stefan Hultman, kusk: Örjan Kihlström)
En korrekt och fin häst, som tidigare haft problem med travet ibland. Men känns mycket fräschare nu. Kommer vara otroligt gynnad av det hårda tempot. Tror han kvalar in till final. Gör inte så himla mycket att han har spår åtta. Kan till och med vinna.

Heat 2:
1 TORVALD PALEMA (Åke Svanstedt)
Travar lätt och allra bäst utan skor. Har fått ett drömspår. Kommer glida fram och ta rygg ledaren på Beanie M.M.. Kom ihåg dock, åke: det är inte open stretch på Solvallla och Torbjörn Jansson är en mycket rutinerad driver. Nu brukar det lösa sig ändå för ”Svanen”.

2 ENOUGH TALK (Peter Kleinhans, kusk: Johnny Takter)
Har en otrolig kropp, men varit nästan oduglig i två starter i Norden. Blir säkert mycket bättre med de loppen i kroppen och har fått drömspår. Snabbast genom tiderna och ska vara fräschare i år än förra året, men kanske trots allt för gammal? Så snabb ut att han skulle kunna svara Beanie MM, men väljer knappast att göra det.

3 OYONNAX (Vincent Brazon, kusk: Sebastien Ernault)
Väldigt fin häst som travar fint. Har en otrolig form. Gynnad av att ettan och tvåan är startsnabba, kommer få en bra position mitt i fältet. Borde vara klar finalhäst, men jag sätter frågetecken ändå med tanke på distans osv. Jag tippar Prix d’Amerique-vinnaren utanför finalen.

4 BEANIE M.M. (Morten Waage, kusk: Torbjörn Jansson)
Fruktansvärt snygg kolsvart häst som tävlar utan käk. Tar ledningen om inte Enough Talk hittar på nåt. Tycker hästen haft lite långt uppehåll, men det vet tränaren bäst. Ska tydligen ha bomull i öronen som de ska dra i finalen (vilket de aldrig gjort på honom förr). Måste hållas som favorit.

5 DEFINE THE WORLD (John Bax, kusk: Paul MacDonell)
Ser inte så jätteläcker ut. Men överraskade i 2100 meterstarten i Oslo senast. Kort distans ska ju vara bättre. Kan öppna ganska bra. Frågan dock: Hur ska de hitta ned i position med tanke på att Beanie M.M. också är så snabb?

6 LISA AMERICA (Jerry Riordan, kusk: Jorma Kontio)
Står här på granngården. Väldigt elegant häst. Jorma låter lyrisk. Bara joggade ifrån dem i Oslo. men det här är helt nya förutsättningar. Spår sex och snabba hästar invändigt. Går till final trots allt?

7 BRIONI (Joakim Lövgren)
Fruktansvärt fin häst. Utstrålningen kollosal. Otroligt med tre så fina tyskar hästar i Elitloppet. Men är kraftigt bortlottad. Kommer provas framåt ändå från start eftersom jag tror hästen behöver vara med där framme för att tävla som bäst.

8 ICELAND (Stefan Melander, kusk: Örjan Kihlström)
Snyggast i mina ögon, förstås. Men spår åtta! Hade jag haft Iceland riktigt i form hade jag varit väldigt sur över spåret. För det är ju så att han fortfarande skulle behövt ytterligare ett lopp till i kroppen för att vara i hundraprocentig form inför Elitloppet. Men det är klart att vi inte gett upp på förhand, trots att vi saknar det där loppet och trots spåret längst ut. Går lika starkt bakifrån.

(källa: expressen.se)


Kommentarer

Elitloppet: Två dagar kvar… — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *