Vinnaren av årets Elitlopp blev en rejäl överraskning, kanske t.o.m för tränaren och ägaren Stefan ”Tarzan” Melander! För om ni läste mitt inlägg i fredags, där ”Tarzan” själv uttalade sig om årets deltagare, inklusive sin egen häst så sa han bl a: ”…skulle behövt ytterligare ett lopp till i kroppen för att vara i hundraprocentig form inför Elitloppet.”

Iceland med Johnny Takter i sulkyn vinner finalen av Elitloppet 2010.

Jag tror dock inte att han grämer sig alltför mycket över att han hade lite fel beträffande formen på sin häst. Den måste ju bara ha varit i zenit med tanke på hur han klädde av motståndarna i finalen! Det var en mycket övertygande seger med ledning från start till mål.

Det utländska motståndet uteblev dock nästan helt. Många uppsnackade hästar var tämligen bleka när det gällde. Lucky Jim måste ha varit sjuk, eller så var han helt enkelt inte bättre än så här! Snacka om en rejäl flopp! Även övriga utländska hästar underpresterade kraftigt, eller kördes av för dåliga kuskar. Undantaget var franska Ilaria Jet, som jag tyvärr inte ens hade med på mitt system…

Ja, spelmässigt floppade jag tyvärr lika mycket som många av de deltagande hästarna! Lutfi Kolgjini hade nog en av sina absolut sämsta dagar på jobbet, och jag tror alla han hästar galopperade! Synd att man hade spikat en av dem…

Årets upplaga av Elitloppet bjöd alltså på stor spänning med oviss utgång in i det sista. Och precis som jag hoppades på innan så fick vi se travunderhållning av allra högsta klass! Synd att det är hela 364 dagar kvar till nästa gång…


Kommentarer

Vinnare av Elitloppet: Iceland! — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *