Omgångens gulddivision är tunn som tunnaste bladguld denna vecka. Det måste vara en i högsta grad unik samling ”icke-vinnare” som slutit upp. Icke desto mindre är det 150.000 kronor att köra om, och jag tror att herrarna Goop och Lähdekorpi gnuggar sina händer av ren förtjusning!
Jag tror dessutom att vi idag kommer att få uppleva den s.k ”Goop-effekten” i flera av loppen. För den som är obekant med termen kan jag berätta att när Björn Goop sitter upp framför en häst för första gången brukar hästen ”tända till” lite extra. Om det beror på att han är vänsterhänt eller för att han ”juckar” extra mycket på upploppet är osäkert, men effekten är helt klart en faktor att ta i beaktning.
Redan i V75-1 hittar vi ett möjligt sådant scenario, och jag vågar inte lämna Bergh’s 8 You Bet Hornline ogarderad. Jag tror Björn siktar på spets, för att sedan släppa och invänta open stretch-spåret på upploppet. Att 7 Russel Hill kan spurta bra är ingen nyhet och nu är det alltså ”första Goop”…
I V75-2 är Svanstedt’s 8 Year One favorit. Men flera faktorer gör att varningsklockor klämtar: Mycket lång resa, hästen var inte bra senast, ej ordinarie kusk samt krångligt läge. Jag garderar rejält och vill varna lite extra för två bortglöma kusar: 10 Fittipaldi och 7 Nano Value
När jag såg startlistan för V75-3 första gången så kändes spiken på 1 Go On Pale stenklar. Den gamle ”slitvargen” har sett fin ut på slutet och spurtade strålande bakom Commander Crowe senast. Tar troligtvis inte ledningen här, men open stretch finns som bekant att tillgå, och spurtförmågan har han. Resten av gänget har dålig form och jag har svårt att se någon utmana på upploppet.
I V75-4 däremot sticker ingen ut nämnvärt och här finns många med chans. Om jag ska stödja tesen om ”Goop-effekt” så har vi ett fint exempel här: 10 Othello Zet körs idag, för första gången någonsin, av Björn Goop…
Att 3 Hallsta Lotus ska kunna förlora i V75-5 känns väl långsökt? Troligtvis Sveriges bästa kallblod just nu och denna gång talar såväl läge, distans och motstånd för en enkel seger…
9 Megastone Palema möter lite enklare motstånd än vanligt i V75-6 men är långt ifrån favorit i detta lopp. ”Goop upp” samt ett kanske passande smygläge? Låter som en lite bortglömd luring, så jag väljer att chansspika honom!
Avslutningsvis hittar vi ett svårlöst lopp i V75-7 och jag får helt enkelt strecka på lite. Tyvärr har budgeten redan överskridits så jag får inte med alla jag skulle vilja ha. 12 Roberto har inte körts av Goop på ett helt år, så kanske kan vi hoppas på lite effekt även här?
Så här ser dagens system ut:
V75-1: 8, 7
V75-2: 8, 6, 10, 5, 4, 3, 7
V75-3: 1 Go On Pale
V75-4: 10, 6, 5, 3, 4, 9, 7
V75-5: 3 Hallsta Lotus
V75-6: 9 Megastone Palema
V75-7: 1, 5, 12, 3
Dagens dubbel enligt V75-6 och V75-7
392 rader / 192 kronor

Kommentarer

V75 14/8 "Goop-effekten" — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *