…sedan damernas… Dagens omgång på Solvalla är, medvetet eller inte, indelad så att i de tre första loppen krigar valacker och hingstar om segern, och i de tre följande loppen är det ston som gör upp. Huruvida det påverkar det totala utgången ska jag väl låta vara osagt. Däremot är två av loppen idag är rena treåringslopp och det tror jag påverkar desto mer…
Det finns en uppenbar risk att jättefavoriten i V64-1, 1 Mils You Love, blir av med ledningen, och därefter får söka lucka för att komma ut. Känns alldeles för hårt betrodd med tanke på detta. Jag dubblar med 6 Mr Jef Fior som kan bli just den som snor ledningen från sitt springspår…
I V64-2 hittar vi ett liknande scenario, med den skillnaden att 1 Nearly Nine Feet borde ha betydligt bättre chans att hålla ledningen. Från stallet tror man på segerchans och jag hoppas de har rätt… Chansspik!
V64-3 är ett treåringslopp och här hittar vi omgångens största favorit i form av Hultmans 4 One Too Many, streckad till c:a 90%! Och visst var han läcker vid överlägsen vinst senast, men att redan börja jämföra honom med Maharajah är kanske att ta i? Idag får han möta betydligt tuffare hästar och jag garderar…
V64-4 är det första av dagens stolopp och avgörs på 2640 meter. Stor favorit är 5 Olympia, och det ser faktiskt ut som bra chans här. Blir nog släppt till ledningen ganska omgående. Men jag tar även med tilläggshästarna 12 Sybaris Hanover och 13 Klara som båda har toppform och kan bli farliga över upploppet…
V64-5 bjuder på nästa stolopp, och denna gång handlar det dessutom om ännu ett treåringslopp. Tyvärr tillåter inte budgeten någon överdådig gardering. Mitt första streck går till 10 Madde S.R där Svanstedt tror på bra chans. Läget är dock inte det bästa, så jag streckar även 5 Dashing Tooma och 6 Alexis Boko. Vågar heller inte ta bort 11 Astrid Wibb som Stig H har ganska höga tankar om och som vunnit från tråkigt läge förr…
V64-6 bjuder på det tredje stoloppet och det ser ut som ett ganska klurigt lopp. Det är dock dags att spika igen, och jag tror mig faktiskt hittat en bra sådan: Timo Nurmos 1 Global Jewel är riktigt bra i ordning och jag hoppas att Kontio envist borrar ned sig och inte släpper någon förbi…
Systemet blir enligt följande:
V64-1: 6, 1
V64-2: 1 Nearly Nine Feet
V64-3: 4, 11, 5, 3
V64-4: 5, 12, 13
V64-5: 10, 11, 5, 6
V64-6: 1 Global Jewel
96 rader & lika många kronor

Kommentarer

V64 9/1 "Först herrarnas…" — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *