(Ja, bilden är givetvis ett fotomontage...)

Av alla årets storlopp – inklusive de alltid så uppsnackade Prix d’Amerique och Elitloppet – så är nog Åby Stora Pris det lopp jag gillar allra mest. Att det avgörs med två heat och ett finalheat kan nog vara en del av förklaringen. Dessutom snackas det lite mindre i förväg, så man är inte trött på det innan det ens börjat…
Torvald Palema kommer att gå utan skor i båda heaten. Att han sparats lite inför denna, för honom så passande uppgift är nog ganska uppenbart. Lisa America är det självklara motbudet, och visst har hon gått bra på slutet mot både hårt och enkelt motstånd, samtidigt som Torvald blandat och gett i tuffa lopp. Men Svanstedt har alltid en räv bakom örat och jag tror helt enkelt att vi kan få se en repris på fjolårets uppvisning. Med andra ord så blir vi kanske åter ”snuvade” på skiljeheatet, precis som ifjol!
Celebert besök får vi dessutom av Opal Viking som för första gången på mycket länge, och troligtvis för sista gången, tävlar på svensk mark! Jag tror dock inte att han vinner idag, men kan mycket väl vara med på målfotot.
Jag har en till spik i omgången, och detta är också en häst som är något utöver det vanliga. Jag talar självklart om 11 Spring Erom. En häst som knappast hade skämt ut sig i dagens huvudlopp och mycket väl kan vara en framtida kandidat. Han möter visserligen några halvtuffa hästar, men det här är en häst utöver det vanliga och som kommer att gå mycket långt om han får vara frisk. Jag tror vi kan få se en uppvisning som heter duga här! Att han återkommer efter en kort vila? Sist han gjorde det så besegrade han självaste Maharajah!
I övriga lopp sticker jag faktiskt ut hakan lite också och ger t ex några riktiga högoddsare tipsnicken i V75-2, 3 och 4, samt att jag hårdgarderar favoriten i V75-6, som jag tycker har lite mer att bevisa på svensk mark…
Dagen till ära, och eftersom jag verkligen är förtjust i Åby Stora Pris, så tänker jag ”skänka” hela 280 kr till ATG och hästsporten. Såvida jag inte vinner något förstås, vilket i så fall blir en mycket välkommen återbäring!
Mitt ovanligt stora system blir således:
V75-1: 8 Torvald Palema
V75-2: 7, 3, 6, 12, 9
V75-3: 11, 12, 2, 1
V75-4: 6, 8, 9, 1
V75-5: 1 Torvald Palema
V75-6: 5, 2, 6, 8, 7, 11, 3
V75-7: 11 Spring Erom
560 rader / 280 kr

Kommentarer

V75 18/9 "Åby Stora Pris" — 1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *