Shit, jag la alla mina ägg i samma korg och tyvärr är det väl bara att inse att Torvald inte är travvärldens spurtkanon #1 längre. Den gnista, glöd och spurtvilja som Torvald uppvisade 2009, uppvisades i år istället av Lisa America. Jag vet inte om det handlar om förändringar i träningen eller inte, men Torvald känns inte riktigt som samma häst längre…
Han vann dock övertygande i Forus Open i juli, då de båda hästarna möttes (och jag för en gångs skull spikade Lisa America istället). Jag trodde nog att Åke hade vässat formen på honom ytterligare sedan dess. Plumparna i protokollet i loppen därefter avfärdade jag lite som preparé, eller liknande… För när argumenten tröt så tyckte jag dessutom att ”ett sto kan väl inte vinna över hingstarna”..?
Men när det här italienska stoet fullständigt klädde av spurtkonungen Torvald, två gånger på raken, då insåg även jag att här talar vi om verklig ”Girlpower” och inget annat…
Jag hade visserligen helt rätt i min analys om Spring Erom, vilket så klart kändes kul, men vad hjälpte det i det stora hela..? Missar man på spikarna, eller själva huvudidén, då är det kört…

Kommentarer

V75 Efteranalys "Girlpower…" — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *