Dagens samtliga avdelningar är 3-åringslopp där två hästar från varje går vidare till Svenskt Travkriterium. Hästar med lite rutin kan dock vara lite opålitliga och presterar ibland lite ojämnt, vilket kan vara värt att tänka på. Jag är faktiskt inte så överdrivet förtjust i att tippa 3-åringslopp, och brukar förespråka gardering, så detta blir en rejäl utmaning:
V64-1: 3, 5
Kolgjini’s 3 Raja Mirchi är kullens okrönte konung och är nog huvudet högre än alla i detta startfält, kanske i hela omgången. Kan loppets andrahäst 5 Gitano ens utmana? Jag garderar eftersom det trots allt gått lite sämre på slutet för ”lill-kungen”…
V64-2: 6 Famous Fayline
Favoriten 4 Wariner har en smickrande rad, men har mött relativt beskedligt motstånd. Nä, jag har rejäl feeling för 6 Famous Fayline. Presterade fem raka vinster i vintras och har uppvisat stor potential. Har dock körts avvaktande i ny regi hos Stig H. Jag tror Erik får andra körorder idag…
V64-3: 11, 4
11 Kadett C.D har inte gått lopp sedan juli och brottas dessutom med ett lite besvärligt utgångsläge. En gardering känns på sin plats. Visst, detta är en häst utöver det vanliga, men jag dubblar med 4 Tryptofan Håleryd
V64-4: 5, 4, 1, 6, 7, 3
Stefan Hultman’s 5 One Too Many drar på sig mycket streck och visst är det en fin häst, men galoppen senast oroar lite, samt att motståndet nu hårdnar. Loppets storskräll kan vara 3 Octopus; ”Det finns resurser i honom och kan överraska”, säger Stig H.
V64-5: 9 Tryptophan Ås
Jag väljer att spika 9 Tryptophan Ås, även om loppet blev ganska hårt med några bra emot. Kommer han bara till från sitt bakspår så…
V64-6: 5, 4, 1, 8, 2
I det avslutande loppet är vinstbuden ganska många, och jag har svårt att sålla ut en vinnare. Kanske är vinstbudet 2 Top Dreamcatcher som varit nedsatt och har en dålig rad? Är i grunden bra och har både läge och kusk…
120 rader / kronor

Kommentarer

V64 22/9 "Kriteriekval" — 1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *