Det är dags för det årliga Unionstravet i Färjestad och i vanlig ordning vimlar det av norska hästar i startfälten. Vanligtvis är väl de svenska varmbloden ett strå vassare, liksom de norska kallbloden har övertaget på oss. Dagen till ära har jag valt en ”hemma-kusk” till omgångens nyckelkusk i form av Ulf Ohlsson. Så nu tar vi på oss en blågul keps, viftar med små tårtflaggor och hejar in dem!
Jag inleder men en spik i V75-1 i form av 7 Callela Dowjones och Sundsvallskusken Ulf Ohlsson. Hästen galopperade oväntat senast i finskt derby, men har rimligen goda chanser här. Om hon står på benen…
V75-2 är ett lite svårlöst lopp där jag ändå försöker gå ganska kort. Har bara råd med fyra streck här, och det känns tyvärr lite grovmaskigt. Kolgjini låter i alla fall väldigt nöjd med favoriten 7 Elliot Hall, men även Svanstedt plussar för 9 Niller som haft en svacka en tid.
7 Yanantin Boko är stor favorit i V75-3, tillika Unionsloppet, och jag spikar då motståndet mjuknar betydligt här! Här finns ingen Maharajah i sikte så Goop/Nurmos borde ha öppet mål här…
V75-4 känns som en öppen och svårlöst histora, om nu inte 5 Höwings Oh Titan är så bra som Nurmos säger. Lite fladdriga prestationer på slutet dock, så jag väljer att gardera. Gooparna har tydligen siktat på detta lopp med 8 Yatzy och Svanstedt har en riktig smygchans med 1 Hello Dolly. 6 Galliano plockar jag bort då han behöver en torr bana, och det är den verkligen inte idag…
Kallblodsloppet i V75-5 känns klurigt värre. Storfavoriten 7 Tao Prins (som jag dessutom aldrig sett i lopp) har inte fått banjobb och möter dessutom tuffare motstånd. Kanske dagens mest överreklamerade favorit? Stallet ligger i alla fall riktigt lågt och jag väljer att gardera. Tyvärr har jag dålig koll på dessa norska hästar, så det känns lite svajigt…
Jag hade faktiskt tänkt att spika 7 Nelle Pelle i V75-6. Hästen har hysterisk form, och gick bra senast trots att han pullade bort en del krafter. Här är det bra tränat, så det är upp till Ulf Ohlsson att avgöra taktiken. Strax före start fick jag dock höra att det blir skor på idag, så jag garderar trots allt med två streck till…
Jag avslutar V75-7 med en riktigt giftig spik i form av 7 Estancia. Knappt slagen i Stochampionatet och fullständigt bortglömd här, endast streckad 10%. Jag spikar även på dubbeln (7,2,11 – 7).
Systemet blir således:
V75-1: 7 Callela Dowjones
V75-2: 10, 7, 12, 9
V75-3: 7 Yanantin Boko
V75-4: 1, 8, 5
V75-5: 7, 14, 6, 5, 3, 2
V75-6: 7, 2, 11
V75-7: 7 Estancia
216 rader / 108 kronor

Kommentarer

V75 25/9 "Sverige vs. Norge" — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *