Som travspelare måste man vara obotlig optimist, i alla fall när det gäller spelet. Motgång efter motgång måste helt enkelt fösas undan av ett positivt tänkande; ”nästa gång vinner jag nog”. Utan detta lägger man nog ned spelandet ganska snabbt. Men tänk om man tänkte likadant när det gällde vardagen i övrigt?
Oj, bilen har gått sönder! Jaså, motorn? 4.000 kr? Oj, det var mycket. Men å andra sidan, vad är oddsen för att motorn ska gå sönder igen, när den nyss gått sönder? I princip noll, och därmed ”nästan vinst”… Att inte förlora pengar är ju ”nästan vinst” inom travspel.
Om man dessutom haft mycket problem med bilen, låt säga otaliga och kostsamma reparationer, så kan man tänka ”ju längre det har gått dåligt, desto större vinst har man jobbat ihop”. Med andra ord, när som helst får man nog, lite oförklarligt, kanske en helt ny bil!
Det är faktiskt nästan synd att man inte är lika optimistisk i det vardagliga livet som man är inom travspelet. Tänk att endast deppa ihop en liten stund vid motgångar, för att i nästa stund vara fullt sysselsatt med att planera inför morgondagen.
Dessutom alltid lika fylld av förväntningar och med den där härliga, smått pirrande känslan av att ”idag händer det…”

Kommentarer

Obotlig optimist — 2 kommentarer

  1. Ja, vi travspelare är ett fantastiskt släkte. Hade vi varit tränare för ett fotbollslag, hade i alla fall jag fått sparken efter bedrövliga resultat en längre tid…
    Men visst är det så att man alltid har den känslan, att ”idag är dagen då allt vänder”, och ”idag blir jag miljonär”.
    Tänkvärda ord, det du skriver.
    Nu kör vi så det ryker igen!
    Ha det så gott:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *