C.L Müllers Memorial är landets äldsta travlopp och har körts sedan 1907 då Jägersro invigdes. Många legendariska hästar har deltagit i detta anrika lopp. De två senaste omgångarna har vunnits av Commander Crowe. Han är inte med idag, men väl en knippe andra riktigt fina hästar som genrepar inför Prix de Amerique. Hur mycket vill de satsa idag? Kan någon annan, mindre betrodd häst, skrälla kanske?
Ja, sådana är mina tankegångar och jag har en riktig luring på gång här! Men mer om det senare! Dessutom är detta inte det enda fina lopp vi bjuds på idag. I V75-6 avgörs även det betydligt färskare V75 International (infördes 2008). Icke desto mindre prestigefyllt har det faktiskt lockat till sig en hel del fina hästar. Men nu backar vi till början…

Adielsson var uppriktigt imponerad av 11 Neo Smed när de vann lätt förrförra helgen. Det verkar ju faktiskt som om Lähdekorpi haft rätt hela tiden angående hästen. Idag är läget sämre, men ”Goop-effekten” är inte heller att förakta. Jag vågar dock inte ta bort 1 Chimall T.T från spetsläge, så det får bli ett s.k ”tvåhästarslås” i V75-1.

Även i V75-2 sticker två hästar ut lite mer än övriga, där 11 Ypsilon Boko är den troliga och 3 Bruce Tooma den lite mer roliga. Fast allra roligast är förstås 7 Shepard som inte ens Svanstedt själv tror speciellt mycket på. Varför jag har med honom? Kalla det ”magkänsla”…
Så är vi då framme vid den ena av dagens höjdpunkter, Müllers Memorial, tillika V75-3. 8 Maharajah7 Quarcio du Chene och 2 Yarrah Boko är gjutna på kupongen, liksom formtoppade 4 Local Conch. Men mitt ”tokdrag” är 1 Infatti November som med rätt löpningsförlopp kan ställa till med storskräll idag. Till och med Stig H låter smygoptimistisk och Adielsson har en viss förmåga att ställa till med ”guldskrällar”…
Klass II-försöket i V75-4 har vållat mig en hel del huvudbry och jag blir tvungen att strecka på lite här. 1 Mitt Popcorn har inte bara ett roligt namn och är en vacker skimmel att se på, det är även en riktigt duktig travare och även här låter Stig H optimistisk…
Dagens säkra spik? Ja, kanske! Trots 40 meters tillägg borde detta inte vara något större problem för 13 Frillan Filiokus då det är lång distans. Motståndet skrämmer då inte, då denna tuffa märr mött betydligt värre motståndare än dessa…
V75-6 bjuder på dagens andra höjdpunkt i form av V75 International. Jag har riktigt positiva ”vibbar” på 9 Marshland och efter att ha lyssnat på både Hultmans och Kihlströms smått optimistiska uttalanden så är han given på kupongen! Även 7 Yield Boko får åka med, men sedan är det stopp. ”Ludde” varnar för formen på 4 Lavec Kronos så han får stå åt sidan idag. Även 3 Noras Bean får stå åt sidan, vilket kanske straffar sig för mig…
I avslutande V75-7 måste jag av ekonomiska skäl spika, och det är inte det lättaste! ”Ole Dole Doff” kanske kunde hjälpt, men jag förlitar mig på fart och hästen med bästa tiderna är 5 Practical Joke. Snabba kortlopp är hans melodi så dagens upplägg ser skräddarsytt ut…
Jag gräver aningen djupare i börsen idag, och hoppas att det ger utdelning:
V75-1: 1, 11
V75-2: 11, 3, 7
V75-3: 7, 4, 8, 2, 1
V75-4: 5, 10, 3, 2, 1, 6
V75-5: 13 Frillan Filiokus
V75-6: 7, 9
V75-7: 5 Practical Joke
360 rader / 180 kronor 

Dagens bild är en målning av William J. Shayer. Originalbildtexten lyder:
”This Extraordinary animal Trotted a Match against time in harness, for a wager of 200 Sovereigns aside from London to Brighton in the unprecedented time of Three hours and Fifty minutes. October 14th 1842. Driven by the Owner.”

(Snabbt översatt så sprang alltså hästen, den 14 oktober 1842, med en slags sulky från London till Brighton på 3 timmar och 50 minuter. Vadslagningen gällde 200 engelska guldmynt)

Kommentarer

V75 30/10 "Müllers Memorial mm…" — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *