Dagens höjdpunkt är givetvis ”Solvalla Grand Prix” med en prischeck på en halv miljon till vinnaren. Erik Adielsson är dock inte på plats då han nu i eftermiddag blivit far till två tvillingflickor. Thomas Uhrberg tar över de flesta av hans styrningar. Snökaoset i södra Sverige har dessutom bidragit till flertalet strykningar.
I inledande V64-1 hittar vi 7 Skully Gully som stor favorit, men med tveksam form. 5 Flea Southwind är det givna motbudet, eller kanske rent av förstahandsvalet? Men både 9 Sharapova och 4 Vanessa du Ling kan utmana om de har en bra dag, så jag plockar med dem också.
I V64-2 återfinns Björn Goop’s bästa chans idag, enligt honom själv, i form av 3 Andoverandout. Jag tänker inte argumentera emot, utan spikar utan någon större tveksamhet.
I V64-3 siktar troligtvis Ulf Ohlsson på ledningen med 5 Kalypso Face, då hästen trivs bäst där. Risk för utdragen spetsstrid dock, då även 3 Arctic Snow vill dit. Detta kanske underlättar för Goop att ta sig ut i andraspår med trögstartande 1 Global ManhattanHm, jag tar med alla tre, för säkerhets skull…
Favoriten i V64-4, Kolgjini’s 5 Nash As, har blivit sent struken. Det spelar inte så stor roll för mig då jag ändå inte hade tänkt spika. Ny berättigad favorit är 6 Goober, men jag garderar med främsta motbudet 2 Utility Bus. Med 5 Nash As struken får jag dessutom råd med Hultman’s 11 Aristocat Boko som kanske kan överraska?
Jag väljer att chansspika 3 Pebbly i V64-5. Det här loppet kräver egentligen några streck, men om Goop serverar 3 Pebbly en fin smygresa så borde det kunna gå vägen! Jag kommer med största säkerhet att bita lite extra på naglarna under detta lopp!
Slutligen är vi framme vid V64-6, Solvalla Grand Prix, och jag anser att det främst står mellan tre hästar här:
5 I Won’t Dance har fin form och Stig H låter ganska optimistisk, trots att Erik blivit utbytt i sulkyn.
2 Juggle Face siktar mot lopp i Frankrike nästa månad, närmare bestämt Criterium Continentale den 26:e. Men inte kör man väl preparé med en vinstcheck på en halv mille?
4 Russel Hill ska tydligen, enligt Redén själv, ha formen på gång, även om jag snart börjar tvivla lite. Vågar dock inte ta bort honom…
8 Select Yankee har dock nedåtform och uselt läge, men 3 Sanity kan möjligtvis överraska, även om det känns aningen långsökt. Får kanske en plats på dubbeln i alla fall…
V64-1: 7, 5, 9, 4
V64-2: 3 Andoverandout (10, 1)
V64-3: 1, 5, 3
V64-4: 6, 2, 11
V64-5: 3 Pebbly (12, 2)
V64-6: 5, 2, 4
108 rader & kronor

Kommentarer

V64 24/11 "Solvalla Grand Prix" — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *