I början av detta år skrev jag ett avskedsinlägg till min och min dotters favorithäst Super Light. Den lille stenhårde krigaren hade blivit hela 12 år och det var väl dags att lägga (häst)skorna på hyllan och ägna sig åt det som framgångsrika travhingstar alltid har att se fram emot…
Av någon anledning, dunkel för mig, så har dock Super Light tagits bort från avelsbestyren och börjat tränats för trav igen. Förre tränaren och kusken Jörgen Westholm tycks ute ur bilden, däremot är hans forna skötare, Jonna Silvén, numera både ägare och tränare. Jonna menar att hon alltid haft ett speciellt förhållande till hästen. I en tidningsintervju förklarar hon:
– Jag träffade Super Light första gången kort efter att han föddes, så vi har alltid haft en speciell kontakt jag och hästen.
Om varför Super Light nu åter ska bli travhäst säger hon:
– Han är så pigg och fräsch! Aldrig tidigare har han varit så fin. Han är så laddad att han håller på att krypa ur skinnet och har dragit sönder ett par remmar. Så när jag fråga på gotländska, som han gillar, om han ville kvala så sa han ja!
Huruvida Super Light egentligen pratar gotländska, och om det är rätt eller inte att återinföra en 12-årig, lite ärrad kämpe, in i hetluften igen, kanske ska vara osagt. Det är tufft i högsta divisionen och hästarna måste verkligen prestera som de elitidrottare de faktiskt är.
Men jag hoppas verkligen, för både Jonna, och kanske framför allt för hästens del, att denna märkliga nysatsning kan vara något positivt för den gamle kämpen…
Jag vet att Super Light är född på Gotland, men förstod han verkligen innebörden av vad hon sa när hon frågade honom..? Oavsett, så håller jag så klart tummarna lite extra för dem imorgon, och jag vet att min dotter kommer att göra detsamma!
– – – –
Imorgon tävlar Super Light åter i V75 och möter tuffa hästar, bl a Triton Sund, i Gulddivisionen. Förvisso är de flesta av motståndarna heller inga ungtuppar, men med tanke på tävlingsavbrottet så måste nog Super Light betraktas som en rejäl outsider. Men vem vet, kanske sätter ”den lilla hästen med det stora hjärtat” åter tuffingarna på plats..?

Kommentarer

Super Light är tillbaka… — 2 kommentarer

  1. Ah, det låter som en riktig karlakarl det ;o)
    Att vara född i december KAN ha betydelse, men vad vet man =)

    Jag får nån slags kylatrots, ta tjuren vid hornen, den kallaste dagen den här veckan , i måndags, tog jag min enda springtur den här hösten, och idag, är det också hyfsat kallt, har hunden här så nu blir det skidåkning runt sjön… biter extra bra med draghjälp…. ska det va så ska det va, men sen blir det skönt att komma in i värmen =D

    Då hoppas jag du har tur på den kylslagna banan Romme…. Dalarna brukar inte vara att leka med

    Då får ni en fin julskyltning imorgon, ska ni gå på nalleinsamling??? …. ;o) hehe, håller på att förbereda för det …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *