Jag har nu synat dagens omgång på Solvalla under luppen i ett par timmar och blev precis klar med mitt system. Jag har ingående vägt alla för och emot oräkneliga gånger. Jag har även analyserat alla om och men grundligt. Slutligen har jag även funderat både hit och dit och det känns som om mitt system har goda chanser att pricka in sex rätt idag…
Dagens absoluta höjdpunkt är så klart V64-3 där en spännande duell väntar mellan de båda Prix d’Amerique-aspiranterna 3 Iceland och 6 Maharajah. Jag hoppas och tror att Maharajah vinner detta, helst lika överlägset som i duellen vid Derbyt 2009 då han mosade Yield Boko från dödens. Ett av mina häftigaste travminnen, faktiskt.
Övrigt att nämna i omgången är att de första två avdelningarna känns hyfsat täckta med mina streck, även om jag fruktar 9 King of the Moor (V64-2) som inte fick plats på kupongen idag.
Långloppet i V64-4 har två hästar som sticker ut, 10 Staro Dixieland och 5 Felix Vingboons, men som båda är lite galoppbenägna och extra känsliga för startmomentet. Den som står på benen vinner troligtvis, men jag har ”kryddat” med två smaskiga skrällhästar som båda har kanonform för dagen, dvs 7 Mirakel Lavec och 3 Lajo Zenit.
I de sista två avdelningarna går jag ganska kort, även om V64-5 känns som en relativt öppen historia. Många av loppets hästar skall köras försiktigt och det kan bli mycket taktik och smygande här. Jag nöjer mig dock med Stig H’s båda hästar. 1 Nisse Bean gäckar mig ständigt, så eftersom jag valt bort honom så vinner han väl idag…
Jag avslutar med en spik i V64-6 och även detta är en Hultman-häst. Favoriten 4 You Bet Hornline har inte startat sedan i början av november och formen känns som ett frågetecken. 8 Never Again gick i mål med gott om krafter kvar senast, och har enligt stallet tränat på bra sedan dess. Det här är en rejäl häst och jag tror att Kihlström fått offensiva körorder av Hultman idag…

V64-1: 1, 4, 2, 7, 8
V64-2: 7, 6, 5
V64-3: 6 Maharajah
V64-4: 10, 5, 3, 7
V64-5: 6, 8
V64-6: 8 Never Again (2, 4)

120 rader / kronor

Kommentarer

V64 15/12 "Under luppen…" — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *