Alltid denne Nisse Bean! När jag inte tar med denna häst så vinner han, när jag tar med honom så vinner han inte. Det tycks som om jag och hästen är i total osynk! Jag valde bort honom idag pga att han haft ett rejält uppehåll, men en röst i mitt bakhuvud varnade mig: ”Du vet väl hur det brukar gå..?”.
Om jag hade lyssnat på rösten i bakhuvudet så hade jag varit ca 3500 kr rikare, istället fick jag ett ”tröstpris” på 274 kr. Alltid något, men lite surt är det så klart. Nästa gång kommer jag att strecka honom oavsett förutsättningarna, men ni andra kan välja bort honom då, för han kommer med största sannolikhet inte att vinna!
Spikarna satt fint och allra finast var förstås spiken på 6 Maharajah. Vad läcker han såg ut! Den hästen ger mig nästan alltid rysningar och gåshud, så även idag. Det var häftigt att se hur han, efter en resa i ”dödens” hela loppet, enkelt marscherade undan på upploppet. Även 8 Never Again avgjorde på ett liknande sätt, och Hultmans hästar var bara bäst idag.

3 Iceland däremot, föll som en sten genom fältet och räddades till en fjärdeplats av mållinjen, trots ett optimalt lopp av Björn Goop. Hästen var knappast sjuk, då Stefan ”Tarzan” Melander menade att han var nöjd ändå. Men allvarligt talat så kan väl Iceland knappast kan ha något med Prix d’Amerique att göra i januari?

Örjan släpper på tömmarna och Maharajah sträcker ut lite över upploppet till en lekande enkel seger med gott om krafter kvar. Jag börjar se fram emot Prix d'Amerique 2011...


Kommentarer

V64 Efteranalys "@*#%&* Nisse Bean!" — 3 kommentarer

 1. Hmm, du kan inte ha haft med Nisse så många gånger då!? Här är hans senaste starter:

  1:a, 7:a, 0:a (de två starterna hade han ju problem med ett ben efter vad jag hört), 1:a, 3:a, 1:a, 1:a, 1:a, 1:a, 1:a, 1:a, 1:a, 1:a, 3:a, 2:a

  9 vinster på de senaste 13 starterna och då var det vinst i både försök och final i klass 1 SAMT bronsdivisionen.

  Har du så att du kan kolla på lopparkivet på atg så MÅSTE du kolla på 100508 (försök till final i klass 1), det är ett otroligt lopp. Efter att jag såg det har jag spelat Nisse i alla lopp med stor framgång. Han är alltid underskattad trots att han bara vinner och vinner. Såg även en film på Vimeo som var bra om Nisse Bean (http://vimeo.com/17190672.

  Som du märker älskar jag stridsvagnen Nisse Bean och hans fruktansvärda slutspurt (1.02.5 i bronsfinalen sista 200, och 1.08.5 sista 600).

  Grattis till en seger i kväll igen, Nisse! Och synd att du missade 3500 kr, Jörgen. (Själv fick jag bara tre rätt på V64, Nisse var spik, Maharadja missade jag…)

  • Ja det ligger nog något i att Nisse är ständigt underskattad. Även om jag ibland har ett minne som en guldfisk så kan du vara säker på att jag inte tänker missa på Nisse Bean igen… Bättre sent än aldrig, dags att börja ta ”stridsvagnen” på allvar! :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *