Årets sista arbetsdag är avklarad och nu väntar lite ledighet. Det ska så klart bli skönt och när ATG dessutom bjussar på extra V75 imorgon så är det bara att tacka och ta emot. Men först är det V64 och ett vintrigt Solvalla som gäller…
Om min tipsform följer fjolårets vinstkurva borde det dessutom vara dags att få tillbaka lite pengar från ATG nu. Dagens omgång ser inte alltför omöjlig ut, så kanske finns det en liten chans att man kan få en tidig julklapp av fru Fortuna?
Jag inleder med en spik i V64-1 i form av 7 Zilan Boko. Läget är kanske lite långt ut på vingen, men jag hoppas att Jorma laddar lite.
I V64-2 hittar vi dagens största favorit i form av 2 Balticas Yahoo och Erik själv uttrycker sig klart optimistiskt om chanserna. Men jag ogillar att spika orutinerade treåringar, hur förnuftiga de än må verka. 8 Zingaro Transs R. (vem kom på det namnet?) har grymma tider och 1 Fast of Laday och 12 Jaguar Broline är tacksamt lågt streckade…
Dagens svåraste lopp? Ja, kanske det. Stoloppet i V64-3 ser ut att ha många segeraspiranter på förhand och även tränarna själva tycks vara av denna uppfattning. Nästan alla tror på bra chans i detta lopp! Jag streckar på rejält här!
I V64-4, som även det är ett stolopp, har galopplystne 8 Dashing Tooma seglat upp som favorit just innan inlämning. Kapabel, men virrig. Håller hon reda på benen samtidigt som Erik lotsar listigt så borde väl chansen vara rimlig. Men jag väljer att dubbla med H-O Sundbergs 11 Pamona som ser ut att vara i sitt livs form!
Kanske är det en straffspark för 4 Höwings Oh Titan i V64-5, men jag vill ändå ”krydda” med 6 Zagreb som är en riktigt kapabel kuse. Har dock rest långt så det finns så klart en del frågetecken. Hade jag haft råd så hade även 12 Felix Vingboons varit ett streck. Jag passar och hoppas att utgångsläget helt enkelt är för risigt.
Jag chansspikar i avslutningen V64-6, väl medveten om att det är ett långskott; 2 Ride Out Well har visserligen vunnit en hel del lopp i sin karriär, men kanske inte mot motstånd som detta! Nu har han dock kanonläge, är startsnabb och har Goop i sulkyn. Varför inte?


Kommentarer

V64 22/12 "Julledigt!" — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *