Jag gick på pumpen ”big time” förra gången när det gäller Nisse Bean, så nu får det vara nog. Förutsättningarna ser dessutom bättre ut idag, allra helst efter flertalet strykningar, så jag rättar in mig i ledet. Förlorar Nisse idag så vet jag dock inte riktigt vad jag tar mig till…
Därmed är alltså V64-1 och dagens första spik avklarade. Omgången ser i övrigt ut att kunna bli lite favoritbetonad och trots de 11 Jackpotmiljonerna så finns det risk att utdelningen inte blir alltför hög. Feg som jag är så spelar jag ändå inte V6. Hellre lite pengar än inga alls, typ…
V64-2 är dock ett klurigt lopp där jag tror att Lähdekorpi sitter på de bästa chanserna i form av 2 Simb Mark och 12 Sammarco. Lähdekorpi har dessutom god form på stallet just nu. Jag streckar dock tre hästar till där 1 Muscles Di Vine kan vara en rolig Jackpothäst om han presterar som näst senast.
V64-3 möts tvååringarna och jag väljer att strecka halva fältet. Med endast åtta deltagare (efter strykning) så räcker dock fyra streck för detta ändamål. Kanske är lösningen så enkel som 3 David Sisu, men insatsen senast ingav inget större förtroende. Hästen är dock snabb ut och är den troligaste spetskandidaten.
Vi är framme vid V64-4 och det är dags för dagens andra spik. Lähdekorpis 5 Peak är en lovande häst och får idag dessutom Goop för första gången i sulkyn. Det ser ut som en vettig chans så fram med hammaren igen!
Jag väljer att inte krångla till det i onödan i V64-5 utan jag streckar de två som jag rankar högst. Dessa två är dessutom de två mest streckade. Det är även de två som gått bäst tider på slutet. Jag talar så klart om H-O Sundbergs startkatapult 5 Dear Jackie och Lähdekorpis 2 Ravello. Varning dock för 11 Rocky Race och 12 Super Kahn som får åka med på dubbeln istället.
Avslutningsvis har vi i V64-6 en mycket svårbedömd häst i form av 3 Yucay Boko. Detta är en undantagshäst som missat stora delar av sin karriär pga skador. Är nu åter tillbaka och kan mycket väl vinna direkt. Men jag garderar då frågetecknen är alltför många. 12 G.K Trademark har fin form och en vass slutspurt, 2 Pippin har Goop i sulkyn och kan blir farlig om han lyckas hålla sig i trav.
V64-1: 1 Nisse Bean (6, 4)
V64-2: 2, 12, 9, 1, 4
V64-3: 3, 9, 5, 4
V64-4: 5 Peak (6, 11)
V64-5: 5, 2 (11, 12)
V64-6: 12, 3, 2
120 rader & kronor

Kommentarer

V64 29/12 "Fram med hammaren!" — 1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *