Det är ingen större hemlighet att jag när en dröm om att en dag sitta upp i sulkyn bakom en livs levande travhäst och delta i ett riktigt travlopp. Tanken både skrämmer mig och ger mig ett pirr i magen. Det är mäktiga och tävlingstaggade djur och farterna är betydligt högre än vad TV-rutan kan förmedla.
Det närmaste jag kommer för närvarande är träningsturer i kärran bakom yngsta dotterns shettis. Det ser måhända inte så häftigt ut, men frugan kan nog intyga att jag ser rätt lycklig ut när jag kör honom…
”Parerade precis en galopp och låter honom nu sträcka ut rejält, men jag håller honom i trav genom att balansera motståndet i tömmarna. Känslan är mäktig och jag drömmer mig bort till Bergsåker, Solvalla, ja kanske till och med till kolstybben på Vincennes…”
Så plötsligt rycks jag tillbaka till verkligheten av att jag kör över en snöklump och vagnen skakar till. Bäst att vara alert, man får inte somna till. Vi närmar oss upploppet… eh, jag menar stallet!

Kommentarer

Travdrömmar… — 1 kommentar

  1. Det finns inte bara travdrömmar. Om jag förstår rätt, dagdrömmer du också en hel del bakom stortravar´n Love. Ingen kan väl påstå att du inte börjat från noll. Vad är det man säger ”alla barn i början”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *