Äntligen är det dags för Prix d’Amérique Marionnaud 2011! Med mindre än en timme kvar så stiger spänningen. Ska Maharajah få sälla sig till den mycket begränsade skaran av svenska hästar som vunnit det 2700 meter långa loppet på Vincennes? Loppet som av många anses som det absolut mest prestigefyllda under hela året, och det enda travlopp som det talas om och spekuleras kring i nästan ett år i förväg?

Men kan verkligen den franska favoriten Ready Cash besegras? Hästen beskrivs som en väldigt komplett häst som har en fruktansvärd speed om han får köras på lite väntan. Maharajah däremot är urstark men kan knappast beskrivas som speedig. Maharajah behöver alltså ha ett rejält försprång på Ready Cash när de svänger in på upploppet… Maharajahs styrka kommer dessutom verkligen att sättas på prov då han troligtvis får göra grovjobbet själv och knappast kommer att bjudas på några ryggar att gå i.

Men handlar det enbart om en duell dessa två emellan, eller kan någon annan bjuda upp till kamp och överraska? Tja, Olga du Biwetz, Oyonnax, Lana del Rio, Quaker Jet samt Private Love är några av de hetaste motbuden. Men aldrig någonsin har en svensk häst haft ett så lågt vinnarodds före start. I skrivande stund står Maharajas vinnarodds i 4,8 och favoriten Ready Cash i 3,6.

Hur det än går så tror jag att vi kommer att bjudas på en rafflande stund som blir något utöver det vanliga! Kanske vi rent av kommer att bjudas på travhistoria? Jag håller tummarna för Maharajah, Örjan Kihlström och kanske framför allt Stefan Hultman. Men jag tror inte att jag vill byta hjärta med den mannen idag…

– – – – –

Det är verkligen en välfylld travsöndag vi bjuds på: direkt efter sändningen av Prix d’Amerique, som börjar 15.00 i TV4, visas dokumentären Lutfi Kolgjini – flyktingbarnet som byggde ett travimperium. Den som inte sett den ännu rekommenderas att göra det nu. I Vinnare Söndag klockan 17.05 serveras sedan allt eftersnack från Vincennes. Fram med popcornskålen…


Kommentarer

Prix d'Amérique 2011 — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *