I måndags startade Caddie Grace på Bergsåker [film finns här]. Från sitt springspår tog hon lätt hand om ledningen och det såg sedan riktigt bra ut hela vägen. Men med endast 500 meter kvar tog orken plötsligt slut och hon föll bakåt genom fältet och slutade sexa…

Tränaren Henrik Svensson berättar: ”Hon hade hög puls efter loppet och det tog lång tid innan den gick ner. Så vi tog henne till ATG-kliniken på Bergsåker och kollade henne i halsen och det visade sig att hon hade slem i halsen. Tyvärr är det svårt att känna innan om en häst är sjuk. Hon har varken hostat eller snorat och hon var pigg och fin i värmningen”.

Caddie har nu fått medicin och ska ta det lugnt ett tag. Vid ett böjprov i veckan konstaterades även att hon reagerade lite på bägge bakkotorna. Hon har därför behandlats även för detta och detta medför en karenstid på 14 dygn. Återbesöket till veterinären är om en vecka, så vi får väl höra då hur behandlingen verkat.

Det är alltid trist när en travhäst drabbas av än det ena än det andra, med uteblivna starter som följd. Tyvärr verkar det vara alltför vanligt förekommande. Fjolårets rixhäst Star Brodde gick ju inte många lopp, och hittills har det endast blivit tre lopp för Caddie. Framtiden får nu utvisa hur det blir framöver…

Att hon ska kunna ta upp striden på allvar med de ledande stallen i Rixallsvenskan känns förstås långsökt. För närvarande ligger Caddie på en 11:e plats med sina 9.500 intjänade kronor. Som jämförelse kan nämnas att Banker’s Garxon (stall Dalarna) och Aina Sting (stall Uppland) bägge tjänat dryga 90.000 kr hittills.

Å andra sidan finns det en handfull hästar i Rixallsvenskan som pga sjukdom etc inte ens haft sin premiärstart ännu, och kanske inte kommer att kunna startas över huvudtaget.

Vi får helt enkelt hålla tummarna för Caddie och hoppas på ett snabbt tillfrisknande. Jag återkommer givetvis med rapport om hur återbesöket hos veterinären har gått.


Kommentarer

Caddie Grace "sjukskriven" — 2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *