ATG lockar med en 55 miljoners Jackpot och jag har satsat på några riktigt tuffa spikar. Det gäller att våga chansa lite för att vinna, som det heter. Med en stor portion tur så kanske Björn Goop lyckas lotsa mina spikar till vinst, båda från dåliga utgångslägen…

V75-1: 6, 2, 3 (8, 4)
6 Mathilde Tröjborg var oövervinnerlig i fjol, inte visat samma gnista på svensk mark hittills. Franska jokern 2 Nuit Torride sägs vara en kanonkula så jag vågar inte chansa bort den. Barfota runtom på 3 Bobtail för första gången kanske kan bli en rejäl vitamininjektion?

V75-2: 8 Lord Mirabelle (2, 6)
Tveklöst den bästa hästen i loppet, men utgångsläget kunde förstås varit bättre. Men många vill till ledning här och det kan bli körning och överpace. Om Goop sitter andra utvändigt efter ett tag blir i alla fall inte jag alltför förvånad…

V75-3: 10 Orali (6, 9)
Med den senaste insatsen på näthinnan så var den här spiken klar så gott som direkt. Visserligen lite tuffare motstånd nu, och ett tufft läge, men det här är ingen vanlig häst!

V75-4: 10, 2, 7, 1, 4 (8, 9)
Svårlöst lopp med en svag favorit. 10 Freeman T.Porter är stenhård och kanske kan tugga ner dem bakifrån. 2 Muscles Spirit tar ledningen och trivs fint där, spets och slut?

V75-5: 5, 4, 2, 15, 14, 11, 10 (13, 7)
Omöjligt stolopp där tilläggshästarna kan få det svårt. Skrällvarning på Goop senior och 2 Outstanding Night! Om 5 Operett Ribb klarar starten borde dock vinstchansen vara mycket god.

V75-6: 8 Persos Seaman (2, 10)
Silverdivisionen är som vanligt klurig, men mitt första val är tveklöst 8 Persos Seaman som har kanonform! Läget är även här trist, men det här är en härdad och lättplacerad häst som kan göra en del grovjobb. Spik!

V75-7: 15, 7, 10, 13 (8, 14)
I Harpers Hanovers lopp bjuds vi på några riktigt tuffa långluffare. Mitt första val är 15 Quarcio du Chene som är i fin form och har hållt sig i trav två starter i rad nu. 7 Caballion är dock befogad favorit med bevisad toppform. Vad kan franska ångloket 13 Quito de la Creuse? Tar även med 10 Yellow Eden med Kihlström i sulkyn.

420 rader / 210 kronor


Kommentarer

V75 28/5 "Tuffa spikar" — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *