Årets Elitlopp bjöd på ovanligt mycket spänning och dramatik. Det började redan i det första kvalloppet där Brioni endast var femma över mållinjen och därmed utslagen. Men Define the World diskades för trängning och därmed gick fjärdeplatsen – och en biljett till finalen – till Brioni.

Men spårlottningens förlorare var förstås Jocke Lövgren som fick åttonde spår, ett spår som inte många elitloppssegrar tagts från. Det snackades nästan uteslutande om de två förhandsfavoriterna Arch Madness och Rapide Lebel och den stundande finalen målades upp som en duell mellan dessa två.

Inför sista kurvan sitter Brioni fortfarande sist invändigt och ser inte ut att ha med segerstriden att göra. Arch Madness faller plötsligt genom fältet när mjölksyran sätter in, men Rapide Lebel kommer farande i hög fart utvändigt. Men det gör även Brioni, som på ett närmast magiskt sätt lyckats hitta ut i tredjespår när Lisa America kastar in handduken och därmed skapar en lucka.

Joakim Lövgren har kört på chans invändigt hela loppet och Brioni exploderar full av sparade krafter, samtidigt som resten av fältet mest består av trötta hästar. Rapide Lebel gör dock även han en heroisk insats och när dessa båda hästar samtidigt skär mållinjen kan inte ett mänskligt öga avgöra vem som faktiskt var först.

Först efter en otålig väntan medan målfotot granskas står det klart att Brioni är vinnaren av Elitloppet 2011. Vägen dit var snårig och full av tillfälligheter, men som Jocke själv uttryckte det: ”Vi var egentligen utslagna men någon där uppe ville oss nog väl!”

– – –

Hur det gick med själva spelet? Tja, fem rätt och ingen utdelning på femmorna. Jag åkte dit på 6 Hallsta Lotus i V75-3 och på chansspiken på 10 Fortunes Dream i V75-4. Nästa gång jag tänker chansspika från dåligt läge så slå något hårt i huvudet på mig! Jag gjorde ju exakt samma misstag igår. Dagens Dubbel gick i alla fall in och gav lite pengar tillbaka…


Kommentarer

Vinnare av Elitloppet 2011: Brioni! — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *