Så var det dags, och jag tror att ATG’s marknadsföring slutligen nått fram och fått mig känna viss förväntan inför detta. Jag var inte med på V54-tiden, så det är faktiskt första gången jag får möjlighet att inviga en ny spelform sedan jag började med trav. Hur svårt kommer det att bli och hur stora blir utdelningarna? Bör man tänka på något annat sätt än på V64/V75?

Tja, det är en lång och svår väg till åttonde avdelningen och mycket kan gå fel. Jag läste i Travronden att V86 är ca 4 ggr svårare än V75 och i mina ögon är V75 alldeles tillräckligt svårt! Jag får kanske börja kika på reducerade system igen…

Tråkigt att TV4 Sport väljer att visa bollsport istället för V86 Live, men jag får väl vänta till sammandraget kl 21.30 istället. Nej, nu är det hög tid att redovisa systemet:

V86-1: 1, 4, 6 (3, 5)
Spets & slut för 1 Beatasine? 4 Gordonia Dag är tuff utvändigt och har kanonform. 6 Felix Pro är också ett tidigt motbud i full form. 3 Ini Lou behöver nog lopp och 5 M.T Evita har slitna hovar…

V86-2: 3, 9, 4, 8, 5 (7, 1)
Svårlöst bronsdivisionslopp och jag streckar på med nästan halva fältet med förhoppningen att det räcker! 4 Milliondollar Lux kom med på lappen vid inlämning då han sett mycket fin ut i värmningen…

V86-3: 4 Target Hoss (6, 9)
3 Target Hoss är stall Nurmos bästa chans ikväll och det ser onekligen ut som en fin uppgift för det sexåriga stoet. Jag spikar och litar på Timo & Jorma!

V86-4: 1, 3 (9, 15)
Viss risk att favoriten 1 Xman Kemp inte kan hålla upp ledningen. Då Stig H råder att inte ta bort 3 Kite Face från kupongen så låser jag helt enkelt på dessa två…

V86-5: 3 Ecker (11, 12)
I ett öppet och svårtippad treåringslopp väljer jag att chansspika 3 Ecker. Stod över senast för att han hostat till. Medicinerades inte utan har tränat på och formen skall vara intakt. Rimlig segerchans.

V86-6: 7, 13, 10, 5, 14, 4 (2, 9)
Lågklassigt lopp och jag tar åter till den bredare penseln. Känns ändå bara hyfsat säkert, men plånboken säger tyvärr stopp…

V86-7: 5 Kadett C.D (6, 1)
Revansch för Kadetten? Ja, jag tror faktiskt det. Innerspår och återgång till ordinarie balans. Spik!

V86-8: 10, 3, 6 (5, 2)
Tänkte först spika 10 Nettan Palema men så upptäckte jag en lurig skräll. 6 Truly Devoted var tvåa i Drottningpokalen och kommer nu åter efter lång vila. Har tränat på bra och om Adielsson kör med sitt vanliga självförtroende kan skrällen vara ett faktum. Kanske. När jag ändå garderar så måste förstås 3 Cruise Speed med på kupongen.

540 rader / 135 kronor

Dagens Dubbel #1: 5 – 10, 3, 6
Dagens Dubbel #2: 5, 6 – 6


Kommentarer

V86 26/11 "Let the show begin!" — 1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *