Den sista utposten har fallit. Nu har ATG (och TV4 för de som ser loppen i TV) stuvat om allt som stuvas om kan. Om det blir till det bättre återstår så klart att se. Jag erkänner mig till viss mån som bakåtsträvare i detta fall, men är givetvis beredd att ge det nya en chans…

När premiäryran lagt sig och champagnekorkarna plockats upp kan man konstatera att ATG ser på sin nya satsning V86 som en stor succé. Med en fördubblad omsättning jämfört med V64 förra onsdagen så är givetvis Solvallas chef Tore Fyrand lyrisk över utfallet.

Onsdagens tävlingar bjöd dessutom på riktiga fartfyllda och överraskande lopp. Något som givetvis inte kan garanteras vecka ut och vecka in. Även V75 har ju sina ihåliga omgångar. Men kommer V86 verkligen att förbli en succé, eller var det nyhetens behag som lockade?

Om jag går till mig själv, och jag får nog anses som en småspelare, så trivdes jag ganska bra med V64. ”Hyfsad chans till en hyfsad vinst för en rimlig peng” skulle jag vilja sammanfatta det som. Till helgen satsar man en lite större slant på V75 och är med och krigar om större pengar. Men jag förstår samtidigt att storspelare skydde V64 av precis samma skäl.

Risken jag ser med V86 är att vi småspelare slutar att lägga våra pengar på en spelform som, mitt i veckan, är så pass svår att man kanske inte får något vettigt tillbaka.

Som dessutom är svårare än helgens stora lockelse V75.

”Spela med kompisarna” lyder ATG’s råd, men det är kanske inte något som passar alla. De som föredrar det gör nog förmodligen redan så…

Det är givetvis alldeles för tidigt att döma ut V86, men som småspelare får man kanske vara realist och sikta mot sex rätt istället…? Eller spela reducerat..? Eller helt enkelt stå över..?

Mellan raderna kan man läsa att Tore Fyrand och ATG, ivrigt påhejade av spelexperterna, redan bestämt sig för att V86 är här för att stanna.

Jo, jag tänker testa detta i nio veckor till, men till skillnad från ATG så är det inte säkert att jag fortsätter efter prövotiden…

Jag är ingen statistiker, men om 49.7% ger tummen ner så kan man väl inte kalla det succé, eller..? (Klicka på bilden för en färskare uppdatering)


Kommentarer

V86 Reflektioner — 5 kommentarer

 1. Håller med dig till fullo, vad anbelangar att det är klart svårare än V75, av naturliga skäl.

  Samtidigt tror jag det kan bli en kul ”morot” mitt i veckan och tillika fånga fler nya spelare till travet. Detta då V86 högst sannolikt kommer ge upphov till många jackpot-omgångar och således förr eller senare monster-jackpot:ar. Något ATG självfallet kommer utnyttja i sin marknadsföring och som vi alla vet lockar mycket pengar alltid spelare och när det blir VANSINNIGT mycket pengar, dvs monster-jackpot, då kommer det locka ÄN fler spelare. Det är jag övertygad om.

  Jag kan ha fel, men jag tror det blir en succé och att spelformen är här för att stanna.

  • Jo, du har nog rätt. Men jag är inte direkt överförtjust över att bli berövad mitt lilla ”mitt-i-veckan-mini-V75” och få det utbytt till ett V86-monster! Men då detta handlar om så ofantligt mycket mer pengar än vad ”lilla jag” någonsin kan inbringa till ATG så får jag väl helt enkelt anpassa mig och lira med… 😛

  • Jo, och jag har räknat även på detta. Systemkostnaden är identisk på V6, V7 och V8 eftersom de halverar radpriset i takt med antalet fler lopp. M.a.o ett system med t.ex 2x2x2x2x2x2 hästar osv. kostar alltid lika mycket på alla systemen. Men i takt med att antalet lopp ökar så minskar också chansen till full pott väldigt drastiskt. Hur mycket törs jag knappt gissa denna sena timme, men troligtvis ”upphöjt till x nånting”…
   Så jag förmodar att ”Ronden” kanske har rätt i sak med att V86 är 4 ggr svårare än V75.
   MEN… Det finns ändå förmildrande omständigheter: loppen körs alltid på samma bana, det finns inga kallblodslopp och det är tydligen tänkt att avd 1 alltid ska innehålla max 8 hästar.
   Jag är inte matematiker nog att räkna ut vad detta innebär för den procentuella vinstchansen, men det förbättrar väl ”en aning”.
   Jag tror vi tänker på ungefär samma sätt, jag försöker nog mest att vara ”djävulens advokat” här… 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *