Nu har Thomas Claesson inhandlat en Rixhäst för stall Västernorrlands räkning. För närvarande finns ingen information alls om hästen på själva stallbloggen. Med hjälp av namnet kan vi dock hitta en del info på nätet…

Lass North Star är en ljusbrun hingst, född i juli 2009 och uppfödd av AB Grand Slam i Vara. Som hästens namn antyder så är det samma uppfödare som till de framgångsrika travarna Lass Drop, Lass Inspiration och Lass Formula. Dessa hästar har tillsammans tjänat dryga 8 miljoner kronor.

Hos sin förre ägare har Lass North Star som tvååring gjort två lopp i unghästserien och då visat både snabbhet och talang.

Ur härstamningssynpunkt är Lass North Star klart intressant. Pappan är ingen mindre än topphingsten Love You, med en imponerande skara av avkommor; bl a Nu Pagadi, Sanity, Vanessa du Ling, Nahar och I Saw You.

Men kanske än mer imponerande är hans farfar Coktail Jet som under sina tävlingsår vann de flesta storlopp, bland annat både Elitloppet och Prix d’Amérique 1996. Coktail Jet anses av många som en av värdens främsta travhästar någonsin. Han har knappast gjort sämre ifrån sig som avelshingst och har tilldelats det prestigefyllda epitetet Elithingst.

En intressant sak är att Lass North Star delar den utpräglade korsningen av fransk-amerikanskt blod som Coktail Jet har. Fädernet är franskt och mödernet amerikanskt i flera generationer. Av många anses detta vara en mycket god förutsättning för kombinationen styrka och snabbhet.

Tyvärr har jag inte lyckats få fram någon bild överhuvud taget på Lass North Star, men så snart dom publicerar bilder i stallbloggen återkommer jag om detta. Tills vidare får ni hålla tillgodo med en bild på hans farfar…

Si Pégase a existé, il s'appelait Coktail Jet. (sv: "Om Pegasus fanns, så hette han Coktail Jet")


Kommentarer

Hästen är inhandlad — 3 kommentarer

  1. Grattis då, storfräsar’n! :) För jag antar du köpt andel(ar) i kusen?

    Det närmaste jag kommer till att äga kusar, det är väl kusarna under huven på bilen då. :)

    Tycker V86:an imorgon ser intressant ut. Vi får väl se hur tongångarna går imorgon kväll. :)

    • Ja, jag äger ju hela 1/1000-del av hästen, det är väl några strån på svansen, typ! :-)
      Jag har sneglat lite på V86 och det ser inbjudande ut. Återkommer om denna imorgon…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *