Gårdagens duell uteblev helt då Quarcio du Chene lekte med motståndet. Brioni var en enkel match för Goop’s häst och han gick lätt undan med flera längder efter en utvändig resa. Mycket imponerande och jag håller fullkomligt med Nybrink: detta är Sveriges bästa häst just nu! Men om några minuter kanske det har förändrats…

Ett helt år har alltså passerat sedan Maharajah och Ready Cash möttes på kolstybben i Vincennes 2011. I år känns det dock inte lika mycket som en duell mellan dessa två. I mina ögon slår Maharajah mer ur underläge denna gång och är mest en av utmanarna. Ready Cash har varit makalöst fin under hela sin uppladdning och har staplat seger på seger, medan Maharajah sett oroväckande formlös ut och endast gjort ett godkänt lopp, fjärdeplatsen nu senast i Prix de Belgique. Men givetvis håller jag tummarna för att Hultman lyckats ställa i ordning hästen i absolut bästa skick för just denna dag.

Ytterligare två svenska hästar finns med i startlistan i år, men varken Noras Bean eller Iceland kan anses som några seriösa segeraspiranter. Den sistnämnde, med självaste Björn Goop i sulkyn, är dock en häst som brukar överraska som total outsider, så man vet ju aldrig…

Jag kan inte påstå mig vara överdrivet påläst på det övriga motståndet, men hästar som Timoko, Royal Dream (vinnaren av Prix de Belgique) och Severino är sannerligen inga duvungar. Även Roxane Grif, Main Wise As, Lisa America och Oyannax är hästar att ta på allvar, men som kanske känns lite mer avlägsna i segerstriden idag.

TV4 sänder som vanligt loppet live kl. 15.15 (ingen handboll i sikte, puh!) så det är bara att ladda upp med valfritt tilltugg och dryck och bänka sig i soffan. Låt oss njuta av en av årets största travhöjdpunkter!

Startlista – Prix d’Amerique Marionnaud 2012:
1 ROYAL DREAM (Jean-Philippe Dubois)
2 THE BEST MADRIK (Jean-Etienne Dubois)
3 ROXANE GRIFF (Eric Raffin)
4 NORAS BEAN (Stefan Söderkvist)
5 PUNCHY (Jean Boillereau)
6 SEVERINO (Christian Bigeon)
7 MAIN WISE AS (Pierre Levesque)
8 PRIVATE LOVE (Matthieu Abrivard)
9 QUIF DE VILLENEUVE (Franck Leblanc)
10 SAVE THE QUICK (Jean-Michel Bazire)
11 ICELAND (Bjorn Goop)
12 TIMOKO (Richard Westerink)
13 PERLANDO (Jos Verbeeck)
14 ORLANDO SPORT (Sébastien Baude)
15 LISA AMERICA (Dominik Locqueneux)
16 MAHARAJAH (Orjan Kihlström)
17 OYONNAX (Yves Dreux)
18 READY CASH (Franck Nivard)

[ VISA RESULTAT ]


Kommentarer

Prix d'Amerique 2012 — 2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *