Visst är våra travkuskar rätt tuffa grabbar (och tjejer) som sitter upp i sina sulkys i såväl spöregn, lervälling som snöstorm. Det handlar om små marginaler i fartfyllda lopp, och beslut tagna på en hundradels sekund kan ibland vara avgörande.

Men frågan är om inte de som ställer upp i ”skikjoering” (fritt översatt ”hästtolkning i full galopp”) är ett strå vassare? I söndags avgjordes Skikjoering Grand Prix Credit Suisse på den frusna sjön i St. Moritz, Schweiz. Som synes av bilderna så går det undan i svängarna. ”Kör så det ryker” tycks vara devisen!

När får vi se ett inslag om skikjoering i programmet Vinnare på TV4 Sport?

Fadri Casty, dragen på skidor i full galopp av den ljusbruna hästen Bergonzi. Ekipaget slutade på andra plats i år...

...men Bergonzi vann faktiskt fjol, då med Franco Moro "bakom linorna".


Kommentarer

Kör så det ryker! — 6 kommentarer

 1. Men dra på trisse!!! är det sant , antar det. måste skicka vidare länk. Att åka efter hund är nog så trevligt … och snabba kurvor ibland.

  hur får man stopp 😮

 2. Ja, hon kommer och ska ha sina morotsbitar när hästarna får. Då kliver hon fram före hästarna t.o.m. Hon härmar dem rätt mycket, flockmentalist som hon är ;o) Mig är hon så van vid eftersom jag är OK för hästarna så är jag ok för henne, åtminstone när hästarna är med.
  Hon går inom armlängds avstånd när vi är ute och går men jag har inte försökt klia på henne. Vill inte skrämmas ändå ;o)
  http://becausetrollrik.blogg.se/2012/january/utkast-jan-6-2012-3.html
  http://becausetrollrik.blogg.se/2012/january/har-ar-som-mitt-i-gatan-star.html
  Det blir en del påläsning om mufflona. De är ju lite exotiska iaf ;o)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *